Jump to content

Postupanje suda povodom žalbe protiv rješenja o ovrsi


htnet

Preporučene objave

Poštovani,

zanima me kako će sud postupiti povodom žalbe na rješenje o ovrsi na temelju ovršne isprave, ako žalitelj (ovršenik) žalbu izjavi zbog razloga što npr. ovrha nije određena na temelju ovršne isprave (što nije razlog za upućivanje na parnicu) te iz razloga što je npr. nastupila zastara potraživanja (što je razlog zbog kojega se upućuje na parnicu).

Dakle, kako sud postupa tada, odnosno donosi li rješenje o upućivanju na parnicu glede prigovora zastare, a ujedno dostavlja li spis drugost. sudu na odlučivanje o žalbenom prigovoru da ovrha nije određena na temelju ovršne isprave?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za zastaru se upućuje u parnicu, ako je po starom zakonu onda rješenjem, ako je po novom onda zaključkom. Za ovaj drugi žalbeni razlog, ovisi kako ste ga obrazložili. Ukoliko npr. tvrdite da nije ovršna isprava, jer da Vi niste potpisali dostavnicu, tada se to gleda kao prijedlog za ukidanje klauzule pravomoćnosti i ovršnosti, pa je potrebno sazvati ročište. Ali opet ovisno o načinu obrazloženja, moguće je da se spis povodom ovog žalbenog razloga šalje Županijskom sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija