Jump to content

Rastava i stan


Korisnikzaba

Preporučene objave

Stan koji je on dobio darovnim ugovorom, je njegova vlastita imovina (jer je nije stekao radom, već po drugoj osnovi). Ja bih rekla da je i ovaj drugi stan, koji potječe iz vlastite imovine (kupoprodajne cijene od vlastite imovine) također vlastita imovina, no možda dođe netko drugi tko će me opovrgnuti.

Nažalost, u tom smislu nikakva prava na vlasništvo u navedenom stanu nemate po osnovi bračne stečevine, niti dijete ima pravo na obiteljski dom s te osnove (čl. 46. Obiteljskog zakona).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , Ruby_Danderfluff je napisao:

..Ja bih rekla da je i ovaj drugi stan, koji potječe iz vlastite imovine (kupoprodajne cijene od vlastite imovine) također vlastita imovina, no možda dođe netko drugi tko će me opovrgnuti.

U potpunosti se slažem sa Vama poštovana Ruby, jedino ako bi se išlo sa pokretanjem postupka za utvrđivanje i podjelu bračne stečevine i u istom se osporavalo da je stan stečen kupovinom sredstvima od prodaje vlastite imovine, već radom i rezultatima rada za vrijeme trajanja bračne zajednice, no to je dugotrajan postupak, a uspjeh je upitan..

uređeno: od Željac047
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u Rastava i stan

Što se tiče prava na stan ili neko drugo pravo, nažalost, ne, naravno, ako je riječ o osobnoj imovini supruga...

Što se tiče tih prijetnji, nasilja u obitelji i drugog, ako je tako kako opisujete, prijavite policiji koja će znati postupiti, podnijeti određene prijave, a što će Vama, prilikom razvoda i donošenja odluke o roditeljskoj skrbi, zasigurno, ići u prilog za donošenja odluke o roditeljskoj skrbi..

A ovo "da ćete letjeti iz stana" je neostvarivo bez sudskog rješenja, on može pokrenuti postupak za Vaše iseljenje, što ne vjerujem da i hoće, a sve dok sud ne donese rješenje za Vaše iseljenje, to ne može i ostvariti, mada, čisto sumnjam da bi sud i donio takvu odluku kad je dijete u pitanju, tako da je to, mišljenja sam, samo, kako i Vi kažete, jedna vrsta prijetnji..

Druga je sada stvar kako to sve trpjeti, takvo ponašanje i takve pritiske, jedina mogućnost koju vidim, izvjestiti policiju (mada i to može biti kontraproduktivno), i pokrenuti brakorazvodni postupak, tj. postupak obveznog savjetovanja prije razvoda braka pri nadležnom CZSS i medijacije (dovesti ga pred svršeni čin), možda se u tim postupcima malo urazumi i smiri, a pokretanje tih postupaka ne mora nužno rezultirati i samim razvodom braka, jer se u postupku obveznog savjetovanja prije razvoda braka upoznaje bračne drugove sa posljedicama samog razvoda braka, pa bi ga to, kažem, možda urazumilo i primirilo, mada i u to čisto sumnjam, jer su to osobe takve kakve jesu i imaju neku svoju viziju života od koje ne odustaju, da ne rečem, nepopravljive, no ipak bi vidjeli kako bi se stvari odvijale i nakon toga donijetl konačnu odluku, razvod braka ili ne...

Sretno Vam..!

 

uređeno: od Željac047
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija