Jump to content

Komplicirana situacija


malero

Preporučene objave

Postovani

Pitam u ime svoje prijateljice.Situacija je jako komplicirana.

Naime ,prijateljica je nezaposlena ima dijete od 16god i muza starijeg koji isto ne radi jer je tesko bolestan.Jedino primanje joj je djecji doplatak.Ostalo nekako krpaju od njegove familije.

Njena majka i sestra su u udomiteljskoj obitelji,nepokretne i zele se vratiti u svoj stan u kojem je trenutno moja prijateljica jer nije vise mogla placat podstanarstvo.Ona sad spava u kuhinji toliki je stan,nemaju vodokotlic,plocice padaju sa zidova.

Stan je pod dugovima sto od struje,pricuve ,grijanja i svega ostalog jer njena majka nije redovito placala rezije.

Sad je situacija ovakva

Elektra prijeti ukidanjem struje ako se ne plati dug,sto ova nema za platit.

Majka i sestra zele natrag u svoj stan.

Nisu suvisle,naime njena majka od 76god.nepokretna govori kako ce cim dode doma otici u banku i dic kredit,a njen je racun u totalnoj blokadi.

One su u udomiteljakoj obitelji gdje ih je smjestila soc.sluzba a soc.sluzba im nije skrbnik,tako bar kazu.

Prijateljica je odmah na pocetku svega potpisala da se nemoze brinuti o njima s obzirom na njene dijagnoze,zato su i smjestene u udomiteljsku obitelj.

Nadam se da ste polovili ono bitno

Molim vas za savjet sta da radi

Unaprijed hvala

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neka se, odmah, javi nadležnom CZSS, on je dužan, na temelju navoda, žurno reagirati kako bi se nastala situacija koliko-toliko normalizirala,

 - također, po Vašim navodima, imaju pravo na primanje Zajamčene minimalne novčane naknade (ZMNN), pa prema nadležnom CZSS neka idu Zahtijevom za priznavanje iste (u CZSS ima univerzalni obrazac koje treba popuniti i priložiti potrebitu dokumentaciju),

- temeljem dugovanja za električnu energiju, neka nadležnom CZSS podnese Zahtijev za uvećanu jednokratnu novčanu pomoć radi rješavanja osnovnih životnih potreba (to navesti u zahtijevu i priložiti preslike neplaćenih uplatnica - u CZSS ima obrazac koji treba samo popuniti), do iznalaska trajnijeg riješenja...

- može se javiti i u jedinicu lokalne i područne samouprave (Gradu i županiji) radi ostvarivanja prava na novčanu i drugu pomoć do trajnijeg rješenja.

Dakle, svi se ti problemi koje navodite trebaju riješavati stupnjevito (jedan po jedan), univerzalnog načina kojim  bi svi odjednom nestali (riješili se), jednostavo nema, ali ih treba početi rješavati kako se i dalje nebi gomilali, do iznalaženja trajnijeg riješenja

uređeno: od Željac047
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija