Jump to content

Dostava spisa predmeta u upravnom sporu


zao

Preporučene objave

Ima li Upravni sud obvezu dostavljanja dokumentacije koje je tuženik (suprotna strana) dostavio sudu ili je to moja privatna stvar da se kao tužitelj u tom sporu sam informiram o svim činjenicama? Naime, u odgovoru na (moju) tužbu tuženik je naveo kako sudu dostavlja spise predmeta u nadležnost i onda u svega par rečenica (na jednoj jedinoj stranici koju mi je dostavio sud) opovrgao moje tužbene navode. Među dokumentacijom tuženika sam pronašao neke vrlo važne činjenice koje namjeravam iskoristiti na ročištu (a na koje nisam imao uvid prije pokretanja tužbe), pa me zanima i to da li je tuženik bio u obvezi da u odgovoru na tužbu barem navede listu (spisak) tih dokumenata koje prilaže, jer ovako ja dobijam jednu jedinu stranicu teksta tuženika (njegovog odgovora na tužbu) da je sudu dostavio spise predmeta, a u tim spisima predmeta može biti tko zna šta (da ih nisam sam provjeravao)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čl.6. ZUS-a: načelo izjašnjavanja stranke. Čl. 32. ZUS-a: dostava tužbe (st. 3. i 4.), čl. 34. ZUS-a, prava i obveze stranaka u upravnom sporu, čl. 35. ZUS-a. 

Neki od tih članaka pozivaju se na čl. 107. ZPP-a: podnesci koje treba dostaviti dostavljaju se u dovoljnom broju primjeraka za sud i protivnu stranu. Tako treba postupiti i kad se uz podnesak dostavljaju prilozi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Zamislite sad ovakvu situaciju:

Tuženik u odgovoru na (moju) tužbu dostavi jednu stranicu priloga, a onda na zahtjev Upravnog suda, sukladno čl.35. st.1. ZUS-a dostavi „1 kg“ dokumentacije (ukupni spisi predmeta). Zatim tuženik na ročištu vadi jednu po jednu stranicu i traži raspravu, potpuno pripremljen na taj dio dokumentacije iz spisa predmeta, dok bi ja kao tužitelj trebao reagirati „po sjećanju“?

S druge strane, ja kao tužitelj napišem „minimalističku“ tužbu, samo najosnovnije stvari na jednoj stranici teksta i priložim samo pobijano rješenje tuženika. Ali zato na ročištu radim isto ono što sam prethodno naveo za tuženika?

Kako su te stvari regulirane i ima li ikakvih (pisanih) pravila? Ili sve zavisi na kakvog suca naletite?

uređeno: od zao
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Hvala na odgovorima, evo baš danas je održano to ročište..... Sudac mi je odgovorio da Sud nije obvezan dostavljati stranci cjelokupne spise predmeta nego samo obavijest da je suprotna strana, u ovom slučaju javno tijelo, dostavila Sudu te spise (na zahtjev Suda). Javno tijelo se nije očitovalo o nijednom dokumentu koje je bilo priloženo uz (taj cjelokupni) spis predmeta nego samo o onom kojeg je priložilo uz svoj odgovor na moju tužbu, tako da ću Vaš savjet (o odgodi ročišta) zatražiti nekom drugom (ne)prilikom...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija