Jump to content

Raskid ugovora o iskljucivom posredovanju u prodaji nekretnine


ayo

Preporučene objave

Dobar dan

Da li mogu i na koji nacin raskinuti ugovor o ISKLJUCIVOM posredovanju sa agencijom za promet nekretninama koji je sklopljen na godinu dana?

Naime, prilikom potpisivanja istog, agent nas nije upozorio, tj. objasnio sto znaci iskljucivi ugovor iako je to bio duzan prema cl16. Zakona o posredovanju.

Hvala

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Načelno ugovor možete raskinuti na način predviđen tim ugovorom, a zatim ga možete raskinuti i zbog neispunjenja ili neurednog ispunjenja, bitno promijenjenih okolnosti i drugih mogućnosti predviđenih Zakonom o obveznim odnosima. Po čl. 17. Zakona o posredovanju u prometu nekretninama, ugovor o posredovanju može prestati bilo istekom vremena na koji je sklopljen, bilo otkazom bilo koje od ugovornih strana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Ruby

Znam da smo bili "glupi" i nismo procitali sta potpisujemo i tu je nasa greska.

Muci me to sto u cl7 tog ugovora pise da smo im duzni nadoknaditi troskove i platiti 3% trazene cijene nekretnine ako otkazemo ugovor.

Mi bi platili troskove koje su oni imali u vidu jednog dolaska agenta na nasu adresu, kada je poslikao stan i platili bi njihove troskove oglasa na njuskalu, ali ovih 3% od cijene nekretnine nam je previse.

20190121_102017.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morate platiti dotadašnje troškove, to piše i u čl. 17. Zakona o posredovanju u prometu nekretninama. Ne znam što bih Vam rekla, na Vama je da procijenite je li Vam jeftinije izdržati do kraja ugovora ili otkazati odmah, no troškove, tj. ugovornu kaznu ćete morati platiti, jedino ako nećete ulaziti u spor s agencijom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A da li se mozemo "vaditi" na to da nas agent nije upoznao sa detaljima tog ugovora o iskljucivom posredovanju, iako je bio duzan?

Jer da nam je objasnio sta znaci takva vrsta ugovora, ne bi pristali na takav ugovor, nego bi potpisali "obicni", bas zbog tih 3% kazne, sto bi u ovom slucaju ispalo preko 3 tisuce eura.

Nismo zadovoljni sa agencijom i to je razlog zasto zelimo prekinuti.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kažem, možete ići tvrditi da se radi o nepoštenim ugovornim odredbama, jer da se radilo o unaprijed pripremljenom obrascu, koji je nametnula jedna strana, o kojoj nije bilo mogućnosti pojedinačnog pregovaranja, i koji unosi značajnu neravnotežu u prava i obveze ugovornih strana, no nema načina da se prognozira kako bi to prošlo na sudu u konkretnom sporu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija