Jump to content

Prijetnja tužbom


geronimovt

Preporučene objave

Pozdrav svima

Nakon 20 dana od prodaje automobila javlja mi se osoba s kojom sam dogovorio prodaju i koja je pregledala vozilo i nije imala nikakve zamjerke na isto. Kaže da je auto poslao vučnom službom na vještačenje u Zagreb jer su prednje gume ispustile i onda je utvrdio da su krpane s "željeznim klinom izvana i iznutra sa gumenom flekom" i kao takve nesigurne i opasne za upotrebu.Auto sam vozio godinama , nisam švercer i gume kod mene nisu ispustale(kupili smo drugi auto tako da se taj nije bas puno koristio). Gume sam kupio polovne preko oglasa(od vulkanizera) i odmah namontirao kod njega i bile su dobre.Čovijek koji me je zvao i dogovorio kupnju(kupac je gospođa koja je došla s njim i na nju glasi ugovor)kaže da me je tužio da ima izjavu od vjestaka i da očekujem sudski poziv. Koliko to ima smisla i koja je procedura, hoce li mi doci policija i uzeti izjavu ili odmah sudski poziv. Ako dodje policije dal da im dam izjavu ili da kazem da necu bez odvjetnika dat izjavu? Znam da cu morat angazirat odvjetnika ali ako mi banu a nisam ga angazirao još?Nije me kontaktirao kad je vidio "klinove" da se dogovorimo na šta bi i pristao jer mi nije namjera bila prevariti. Rekao sam da mi pošalje slike klina, kaže da neće jer su dokaz. Kad sam pitao kojeg datuma je slao auto na vjestačenje  ni to mi nije htjeo reci.Šta napraviti. Pomozite

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako te privatno tužio, neće ti dolaziti policija, nego poziv za sud, a u njemu će pisati za što te tužio, pa ćeš moći napraviti uvid u spis i vidjeti točno o čemu se radi.

Ako te prijavio policiji za neko kazneno djelo, onda ćeš morati obaviti razgovor s njima, ali imaš pravo na odvjetnika i nisi dužan reći ništa protiv sebe.

Sad, ti najbolje znaš točno što se dogodilo i što je bilo s gumama... Ako se ne možete dogovoriti, reci mu neka te tuži i postupat ćeš u skladu s razvojem situacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po meni, ovdje kaznenog djela nema, a vrlo je upitna i građansko-pravna odgovornost, jer predmet kupoprodaje nisu bile gume, već auto, ne spominjući pritom vašu spremnost da riješite eventualan spor. Mislim da se više radi o pokušaju neke prijevare druge strane, na što vam sugeriram da pripazite angažmanom odvjetnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo da je neko ozbiljno kazneno djelo u pitanju kontaktiralo bi Vas se odmah. A ja bi sve skupa ignorirao i ni slučajno pristajao na sugestije druge strane o nekom "dogovoru" da nešto platite ili sl, a da zauzvrat on odustane od tužbe. 
Privatno Vas može tužiti pa biste dobili poziv za sud, a da je u pitanju kazneno djelo kontaktirala bi vas policija, i to poprilično brzo, uvjeren sam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija