Jump to content

OTPIS DUGA KOD FIN-e


bolesnik70

Preporučene objave

Ne postoji otpis duga za ovakve ovrhe, već se radi o čl. 12. Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvim, a koji kaže da su ovakve ovrhe trenutno neprovedive, pa da ih zato Fina ima isknjižiti iz Očevidnika. Znači da dug ostaje, a ovrhovoditelj se može pokušati ponovno naplatiti preko bilo kojega predmeta ovrhe tj. može ponovno pokušati naplatu preko Fine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 18 sati , bolesnik70 je napisao:

Poštovani!

 

Moja prijateljica ima na fini blokadu računa od 50.000,00 kn.Te blokade su skoro sve starije od 3 godine, i na njezi tekuči račun nije bilo nikakve uplate zadnjih 4 gdina.

Molim ako netko ima šprancu zahtjeva za otpisom duga starijg od 3 godine.HITNO

 

S poštovanjem!

boris

Otpis duga ne postoji ali po zakonu fina skida blokade sa računa aku je dug stariji od tri godine i nije bilo uplata najmanj 6 mjeseci. Znači,Vama je automatizmom skinuta blokada. Ovo govorim iz vlastitog iskustva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Prije 10 minuta, tari je napisao:

Otpis duga ne postoji

Otpis duga postoji, ali se u ovom slučaju ne radi o tome. Pogledajte Zakon o otpisu dugova fizičkim osobama (NN 62/18) možda se uistinu koji od tih dugova može na ovaj način i otpisati, jer sam svrha ovog Zakona je provedba jednokratne mjere pomoći radi rješavanja problema blokiranih računa fizičkih osoba – građana, jednokratnim otpisom duga i pružanja mogućnosti reprograma ostatka dospjelog poreznog duga obuhvaćenog ovrhom na novčanim sredstvima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija