Jump to content

Suvlasnik odbija plaćanje naslijeđenih dugova


Lana1234

Preporučene objave

Poštovani,

Brat i ja smo zajedno naslijedili stan zajedno sa dugovima. Dugovi prelaze 10 000 kn te sam ja zeljela da on i ja to podijelimo i zajedno platimo. 

No, on odbija uopce razgovarati o tom (iako je on trenutno zaposlen a ja ne), blokira mi pozive i jedino sto je rekao jest da "ja otkupim njegovu polovicu stana" te da odbijem 800 kn duga. Ja sam mu nabrojala sve dugove na sto me on nastavio ignorirati.

Ja osobno zadnjih 9 godina nisam živjela u stanu, bila sam prijavljena u drugom gradu gdje sam živjela, dok je on do prije manje od godinu dana bio prijavljen u naslijeđenom stanu te bio korisnik tog stana. Koliko sam uspjela vidjeti po internetu, on je dužan plaćati režije dok je korisnik. 

Ne znam sto da poduzmem, sama sve ne mogu platiti, mogla bih zajedno s deckom, no opet ne zelim platiti sve sama i onda da on i dalje hoce polovicu vrijednosti nekretnine. 

Postoji li kakav nacin kojim ga mogu "natjerati" da plati? Ili bilo sto?

 

Ps. Ja sam taj stan pocela sama uredivati, bio je u groznom stanju, sama ulazem u njega i ne zelim na kraju nakon toliko moje muke i truda da on dodje i trazi pola kad sve ove godine nije jednu kunu dao niti ista napravio za taj stan (trenutno nam prijeti i ovrha zbog koje mozemo ostati bez stana, no njega nije briga).

 

Hvala unaprijed! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , Matrix je napisao:

Jel se radi o dugovima umrle osobe ili pak dugovima u vidu režija koji su nastali nakon smrti osobe koju ste nasljedili.

Dio duga je od preminule osobe (manji) te dio je od zadnjih tri godine otkada je umrla, tamo su zivjeli majka i brat i naravno zanemarivali rezije. U zadnje tri godine je brat bio prijavljen u stanu dok nije odselio u drugi grad prije godinu dana. Rezije su od smrti bivse vlasnice zanemarivane sto je meni uglavnom doslo na naplatu jer je predstavnica stanara dala moje podatke bez dozvole te racuni dolaze samo na moje ime, sto brat naravno ne zeli pomoci da se ispravi. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija