Jump to content

Prevarena kod kupnje auta


NIKITIKIT

Preporučene objave

Trebam POMOĆ!!!! 

Kupila auto, vjerovala da je sve ispravno kako mi prodavaljet rekao, pali vozi. Sutra dan motor cudno radi, ja u mehanicara motor za groblje, fali dijelova, auto karamboliran nije receno. U tehničkoj stanici provjera km, ne da su vracani kilometri nego ni manje ni vise presao vise od 500 000tkm,sto je još gore meni receno i piše da je presao 130000tkm.platila 25000tisuca kuna. Nece da mi da novi motor, nece da mi vrati novce, nece da mi da drugo auto u toj vrijednosti jer trguje autima. Da li mogu da idem krivicno ga prijaviti PREVARENA SAM. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uspjeh kaznene prijave zavisi o tome što vam je govorio o autu i koliko su njemu poznate sve okolnosti (preciznije, koliko se to njemu može dokazati), ali isto tako i vašeg ponašanja (bez zamjere, ali barem neku osnovnu provjeru nije tako teško napraviti ili barem pozvati neku osobu koja ima više iskustva u tome u pomoć).

Neovisno o tome, smatram da imate osnove ići prema njemu vezano uz odgovornost prodavatelja za materijalne nedostatke stvari prodane stvari i raskinuti ugovor, što za posljedicu ima obvezu povrata novca i automobila. Kako najvjerojatnije on neće dobrovoljno pristati na to, slijedi vam tužba za što vam sugeriram angažman odvjetnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, ispala sam naivna, ali moram naci sada rijesenje, jer sam tek sada u problemu, bez novca i auta, on ne zeli vratiti novce, ne zeli niti generalku na motoru financirati. Mogu li u policiji kaznenu prijavu podnijeti zbog prevare, a za koju imam dokaze. Niti jedan odvjetnik ne zeli to uzeti, a ako  bi i našla nekog van mog grada koliki su iznosu u pitanju, mislim troškovi. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odvjetnici vam nisu previše zainteresirani za kazneni aspekt priče, jer tim putem bi se teško što napravilo. Osim možda psihološkog momenta, da se prodavatelja "prisili" da vam izađe u susret, ali to opet ovisi o tome kakav je on čovjek (a rekao bih da on to i inače radi, zato i ne osjeća strah). To je nažalost takva vrsta ljudi, koji su pogonjeni primarno željom za lakom i brzom zaradom.

Sve to rečeno, nema zapreke da vi osobno podnesete kaznenu prijavu za prijevaru, ali šanse su vam dosta slabe da će DORH to ići procesuirati. No, možete probati, ako je sami podnosite, ništa vas ne košta niti bude nepovoljnih posljedica po vas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sugerirao bih vam oprez sa medijskim istupima, jer postoji mogućnost da on vas tuži.

Inače, za ubuduće (možda bude od pomoći), neke osnovne stvari na koje treba obratiti pozornost kod pregleda rabljenog auta kojeg kupujete - svako staklo na autu vam u donjem uglu ima određene brojke, koje se moraju podudarati na svim staklima na autu, jer kod zamjene stavlja se novo staklo, koje ima svoje brojke. Ako se ne podudaraju, to je znak da je staklo mijenjano, jedino ostaje pitanje iz kojeg razloga (recimo prednja stakla često napuknu zbog kamenčića koje vam odbaci auto ispred vas, pa ih morate s vremenom zamijeniti, što i nije problem), ali vam to može biti prvi indikator, pogotovo ako se prodavatelj pravi blesav. Promatrajte njegovu reakciju kada mu skrenete pozornost na to. Istina je da se danas čak i staklo može srediti (dobiti iste brojke), ali naši "preprodavači" obično nisu toliko detaljni u kamufliranju, jer u konačnici, to i košta, a onda im se smanjuje profit.

Također obratite pozornost na boju, posebice kada otvorite haubu, onaj spoj sa dijelom u kojem se nalazi motor, vrlo često, koliko god lakireri bili dobri, tamo možete vidjeti razliku u nijansi boje ili dio gdje im je boja pobjegla, pa je to siguran znak da je auto dobio udarac.

I treća osnovna stvar - okrenite volan ful ulijevo i ful udesno te pogledajte amortizere, jednom je meni jedan lik htio prodati auto čiji amortizeri su bili doslovce polijepljeni, kada sam mu rekao neka pogleda, njegova reakcija mi je sve rekla, i pozdravili smo se. Iskrenost je uvijek bolji put, barem za mene. Ako nešto skrivaš, a baviš se time, onda je opravdano za pretpostaviti da me se pokušava prevariti.

Eto, to su vam neke osnovne stvari, jasno za 100%-tnu sigurnost, auto valja odvesti automehaničaru da se digne i potpuno pregleda te da mu se provjeri "kompjuter". To vam nije skupo, a štedi vam novac, vrijeme i živce.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija