Jump to content

Nepuno radno vrijeme pravo na naknadu plaće


Mam13

Preporučene objave

Pozdrav,

Zaposlena sam na neodređeno na pola radnog vremena, odnosno 20h tjedno. Sa poslodavcem sam potpisala sporazumni otkaz, nakon prestanka porodiljnog, te mi je dana odluka o korištenju godišnjeg odmora na koji imam pravo za prošlu godinu. No u toj odluci je navedeno da imam pravo na isplatu pola iznosa plaće za taj period u kojem koristim godišnji, sukladno čl.81 ZOR-a. Ja čitam taj članak pa nigdje ne vidim da se za godišnji isplaćuje naknada plaće u iznosu od pola ugovorene. Naime, ja imam Ugovor o radu gdje mi je definirana plaća za pola radnog vremena, te bi mi ta plaća iz Ugovora trebala biti i isplaćena i kao naknada za vrijeme korištenja godišnjeg.

Molit ću savjet koji su daljnji koraci koje trebam poduzeti kako bi mi se isplatila puna plaća jer već vidim da ću se morati natezati s njima...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahtjev za zaštitu prava iz radnog odnosa prema poslodavcu, pa ako ne udovolji, posljedično tužba u radnom sporu (u roku od 15 dana od isplate plaće, odnosno u daljnjem roku od 15 dana). Prijava inspekciji je dobra stvar, ali će rezultirati samo prekršajnim postupkom i novčanom kaznom za poslodavca, a neće poslodavca ni na koji način primorati da Vam i isplati ostatak plaće. Zahtjevom za zaštitu prava iz radnog odnosa ćete primorati poslodavca na odgovor zašto je isplatio upola manju plaću, pa ako njegovo obrazloženje stoji, nećete se dalje upuštati u radni spor, a ako ne stoji, onda hoćete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija