Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
Lokimeister

Pravo prednosti pri zapošljavanju

Preporučene objave

Dobar dan,

Dijete sam smrtno stradalog hrvatskog branitelja, dragovoljca DR-a, poginulog u Oluji. 

Nedavno sam se prijavio za posao u jednoj državnoj firmi, vezu nemam nit je tražim. Ono što tražim su moja prava prednosti pri zapošljavanju. Naime, ta tri pripravnička radna mjesta koja se traže, a zadovoljavam SVE uvjete na sva tri, čini mi se da su štela, namještaljka. Zakon kaže da pod jednakim uvjeta, a to izgleda uključuje i ''testiranje'' , djeca poginulih branitelja imaju prednost pri zapošljavanju. Sve je to meni jasno, samo mi nije jasno točno kako oni misle utvrdit tko je ''stručniji'' za tu poziciju kad je ''testiranje'' uključivalo IQ i psiho test, ništa drugo! 

 

Povratnu informaciju da li sam dobio posao još nisam dobio, bit će kroz mjesec, mjesec i pol dana, ali to je apsurd. Prilično sam siguran da sam iznadprosječno inteligentna osoba. Stoga mi nije jasno kako misle opravdat tu svoju štelu, a najviše me zanima kako da se ja prema tome postavim, koji su mi pravni oblici dostupni ukoliko se to dogodi? 

Hvala unaprijed!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×