Jump to content

Suspenzija za vrijeme bolovanja


123nena

Preporučene objave

Zaposlena sam u školi. Protiv mene je pokrenut kazneni postupak. Prema odredbama čl. 106. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj školi i srednjoj školi do pravomoćnosti presude trebam biti suspendirana. Prije saznanja poslodavca o kaznenom postupku protiv mene, zbog bolesti i znatno narušenog psihičkog zdravlja, koristim bolovanje. Mora li i može li me poslodavac suspendirati dok sam na bolovanju? Liječnik mi neće dopustiti zatvaranje istog. Koji bi bio moj status? Jer ne znam kako mogu biti suspendirana dok sam na potpuno opravdanom bolovanju i nije li svrha suspenzije udaljenije s posla na kojem ionako nisam prisutna? Moja obrana se temelji na beznačajnim kaznenom djelu koje nije za nikoga imalo štetne posljedice. Naime uslijed lakovjernosti potpisala sam i ovjerila neistiniti sadržaj koji nije prouzročio nikakvu štetu i to sve iz dobre namjere. No, kako se ono kaže, put do pakla popločen je dobrim namjerema. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je to njegova zakonska obveza, poslodavac Vas mora suspendirati, neovisno o tome jeste li na bolovanju, jer inače sukladno odredbama Zakona o odgoju i obrazovanju podliježe prekršajnoj odgovornosti. Za Vas je učinak isti, iako radi svoga mira protiv odluke poslodavca o udaljenju s radnog mjesta možete podnijeti zahjev za zaštitu prava iz radnog odnosa ako mislite da je takva odluka neosnovana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija