Jump to content

Komplikacija u trudnoći i otkaz


zbunjena001

Preporučene objave

Zaposlena sam na ugovoru na neodređeno te sam trenutno na bolovanju radi komplikacije u trudnoći. Kod istog poslodavca radim malo više od godinu dana, s prijelazom iz jednog u drugi j.d.o.o. u tih godinu dana.

Za vrijeme mog bolovanja poslodavac je zaposlio novog radnika. U međuvremenu je moja trudnoća završila pobačajem i poslodavac me obavijestio kako će mi dati otkaz. 

Bolovanje je još otvoreno. Razlog otkaza ne znam, osim nedovoljno sredstava poslodavca za moja primanja, jer je novi radnik potpisao ugovor na veću plaću. Riječ je o istom radnom mjestu.

Može savjet?

 

P.S.U ugovoru nije određen otkazni rok, u slučaju da poslodavac meni daje otkaz, postoji li minimum otkaznog roka koji moram odraditi ili postoji mogućnost i bez otkaznog roka?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako radite malo više od godinu dana kod istog poslodavca, tada je otkazni rok mjesec dana, ali ako kažete da ste prešli u novi j.d.o.o. gdje ste kraće od godinu dana, tada je otkazni rok 2 tjedna. Ako Vam poslodavac daje otkaz (zbog poslovno uvjetovanih razloga), tada imate pravo iskoristiti i godišnji odmor, ili Vam je, ako Vas neće držati toliko dugo da iskoristite godišnji odmor (koji možete koristiti za vrijeme otkaznog roka), može isplatiti neiskorišteni godišnji odmor. Nemate pravo na otpremninu jer ste radili kod tog poslodavca kraće od godinu dana, ali ćete imati pravo na naknadu sa HZZ-a, ali to samo pod uvjetom da Vam poslodavac da poslovno uvjetovani otkaz. Nemojte potpisivati sporazumni raskid radnog odnosa, otkaz zbog skrivljenog ponašanja ili osobno uvjetovani otkaz.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija