Jump to content

Povecanje alimentacije


Ivan 83

Preporučene objave

Molio bih za savijet.

Bivsa supruga je pokrenula postupak za povecanje alimentacije za moju 10 godisnju kcer.

U 8 mj. 2018. bivsa zena me nazvala i rekla mi da, me je dala na sud.
Nista mi konkretno nije rekla o cemu je rijec nego samo da cu vise moci vidjati kcer i voditi je u Irsku,gdje trenutacno zivim i radim, da ja ne trebam dolaziti samo da potpisem kad mi stigne od suda.
13.09 2018 brat mi je javio da sam dobio poziv za sud. Angazirao sam Odvjetnika koji je podigao tuzbu i ispostavilo se da je moja bivsa supruga tuzbu predala 16.7 i trazi povecanje alimentacije na 1900KN.
Do sada sam placao 900KN.
Prvo rociste je bilo 04.10 i onda su zatrazeni dokazi o visini moje place, visina poreza koji placam u Irskoj, kao i dokazi da ne primam child benefit i da nemam olaksicu poreza.
Drugo rociste koje je trebalo biti 22.12 odgodjeno je za 08.02.2019 jer se posta izgubila negdje na putu Irska Hrvatska, te je nadjena prije tjedan dana.
U medjuvremenu moj odvjetnik dobio je ponudu za nagodbu od njezinog odvjetnika koja bi glasila 1700 kuna plus razlika 1700-900 za svaki mjesec od podneska tuzbe.
Od samoga starta moj se odvjetnik doima nezainteresiranim, kao da bi prihvatio bilo kakvu nagodbu te zavrsio sa slucajem sto prije. U nasim razgovorima u svezi nagodbe nikad mi nije rekao da ja moram platiti razliku u cijeni od podnosenja tuzbe sto je jako velika suma obzirom da su troskovi zivota u Irskoj veliki i ne dobijem uvijek istu placu (radim kao bravar kad se ozljedim bolovanje mi nije placeno).
Mislite li da bi nagodba bila dobro rijesenje, moze li sud traziti 1700 kuna za dijete od 10 godina plus te razlike u alimentaciji od 7 mj 2018? Moja bivsa supruga navodi uzine i vanskolske aktivnosti kao razlog za povecanje alimentacije, a moja kcer ne ide ni na kakve aktivnosti. Takodjer, uvijek sam slao i vise od 900 kuna mjesecno dok sam bio u mogucnosti i nikada nije bila zadovoljna, a po odjeci moje kceri ne vidim kako se na nju previse trosi. Moja bivsa supruga ne radi vec 10 godina.
Bi li ste mi savjetovali promijenu odvjetnika?
 
Lijepi pozdrav
 
Unaprijed zahvalan!
 
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, to morate sami odlučiti, ineče što se tiče uzdržavanja, najvjerojatnije će joj tužba i tužbeni zahtijev biti osnovani i uvaženi, jer je za dijete te starosti (10 godina) minimalni iznos predviđen tablicom za određivanje iznosa uzdržavanja za 2018. g. bio 20% od prosječno isplaćene neto plaće po zaposlenom u pravnim osobama RH, a što je iznos od 1.197,00 kn mjesečno, no to je minimalni iznos, sve ovisi kakva su Vama primanja i kakvu odluku će, temeljem Vaših primanja, sud donijeti...

Dakle, ako joj tužba i tužbeni zahtjev bude osnovan (uvažen - najvjerojatnije i hoće) i temeljem toga sud odredi iznos uzdržavanja, biti ćete prisiljeni platiti razliku uzdržavanja od dana podnošenja tužbe do dana pravomoćnosti odluke (presude), odjednom, dok ćete naredne mjesečne obroke koje sud odredi plaćati u jednakim mjesečnim iznosima (kao i do sada samo uvećano)...

Što se tiče svega ostalog što navodite, tj. da ste djetetu slali i više nego je to bilo predviđeno dosadađnjom sudskom odlukom, to se ne tretira kao plaćanje uzdržavanja, već kao dobrovoljni dar djetetu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija