Jump to content

Dugovanje nakon ovrhe


anonimi

Preporučene objave

Pozdrav molim vas ako mi mozete odgovoriti sta se desava sa mojim dugovanjima nakon sto su mi ovrsili stan u hrvatskoj i pokrili jedan dio duga, ja sam se odselio iz hrvatske prije 3 godine u svedsku i odjavio sam se iz hrvatske , dugovanja su iz 2011 a ovrha na stan je zavrsena 2018. Dugovanja su neka prema banci i neka prema eos matrixu . Hvala unaprijed na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Ako se ne može namiriti iz Vaše preostale imovine, vjerovnik može tražiti pobijanjem pravne radnje dužnika učinjene na štetu vjerovnika (pri čemu je pravna radnja koja se pobija darovanje), pri čemu je rok za podnošenje tužbe 3 godine od učinjenog darovanja, nakon toga se više ne može pobijati darovanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, gorbas60 je napisao:

ako ja poklonim moj dio kuce mojim sinovima darovnicom,/na kuci nema ovrhe,ali ima na Fini zbog kredita/dali moze neko od vjerovnika to osporavati jednog dana?

Kako Vam je Ruby_Danderfluff i rekla, može pobijati darovanje, ali to ne mora nužno značiti da je ovaj dio suvlasništva na nekretnini podoban da bi jednog dana sud u odnosu na njega provodio ovršni postupak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija