Jump to content

Zastara ovrhe


Đurđa357

Preporučene objave

Poštovani,

Prije 11 godina sam uzela mobitel u T-Comu na otplatu od dvije godine po tarifi od 150 kn mjesečno, međutim, računi su bili previsoki, pa su mi savjetovali da promijenim tarifu u 300 kn mjesečno. Međutim, i dalje su stizali preveliki računi te su me isključili sa dugom od 1300 kn. Nakon toga sam posjetila jednu od poslovnica i tražila ponovnu promjenu tarife na prvobitnih 150 kn mjesečno, jer mi nije imalo smisla plaćati 300 kn ako se mreža ne koristi. Nisam dobila nikakvu pismenu potvrdu u poslovnici, već su mi usmeno rekli da je to rješeno.

Nekoliko mjeseci kasnije sam dobila račun na iznos od 9.500 kn, što bi značilo da su računali po tarifi od 300 kn te je tako glavnica ispala 7.400 kn + troškovi odvjetnika i slično. Kao tadašnji student nisam to mogla platiti, pa sam na to i oglušila. Nikakve račune nisam primala godinama, a na Fini mi je račun bio zablokiran zbog T-Coma na novonastali iznos od 20.150 kn, a koji se nedavno izbrisao iz očevidnika zbog nemogućnosti naplate. Sada sam primila putem pošte mogućnost prihvaćanja jednostavnog osobnog stečaja, a isti sam odbila. 

Ono što me zanima; da li je moguće da taj račun ide u zastaru ili da se T-Com naplati po nekoj fer cijeni koja je prvobitno trebala biti (maksimalno 3600 kn glavnica)? Jer ovako ispada kamatarenje s njihove strane. Zaista ne znam odakle krenuti, pa bih Vas molila za savjet. 

Unaprijed hvala!

S poštovanjem,

Đurđa

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 6 sati , Đurđa357 je napisao:

da li je moguće da taj račun ide u zastaru ili da se T-Com naplati po nekoj fer cijeni koja je prvobitno trebala biti (maksimalno 3600 kn glavnica)?

Ništa od navedenog nije moguće. Zastara se računa od kada je rješenje isknjiženo sa Fine, a tijekom godina uz glavnicu, skupilo se kamata i raznih troškova...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...
prije 1 sat, Tom3103 je napisao:

Kod takvih slučajeva HT će platiti naknadu FINI, te će vam se ovrha ponovno aktivirati i FINA če vam blokirati račun. 

Osim ovrhe na novčanim sredstvima, mogu birati bilo koji drugi predmet ovrhe preko kojega će se pokušati naplatiti i na taj način opet prekinuti tijek zastarnog roka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija