Jump to content
Ady25

Kućna firma?

Preporučene objave

Pozdrav, želio bih znati dali bi mogao kod kuće imati firmu? Zanima me dali bi mogao kuću koristiti kao firmu, i s time biti porezni obveznik?

Uređeno od Ady25

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Možete registrirati sjedište trgovačkog društva (firme) na kućnoj adresi, da, ovisno o tome kakvom će se djelatnošću firma baviti i udovoljava li kuća minimalnim tehničkim uvjetima za tu djelatnost ako su propisani MTU za tu djelatnost. S više detalja bi i odgovor mogao biti precizniji.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala vam na odgovoru. Opširnije: Znači mislim se baviti izradom video igara, pa bi htio otvoriti svoju firmu kod kuće, i tako prodavati video igre radeći ih kod kuće. Još me zanima dali bi trebao uložit neki određeni iznos u tu kućnu firmu, ako je to moguće.

Uređeno od Ady25

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Možete od kuće proizvoditi i prodavati videoigre. Ako ćete osnivati d.o.o., trebat će Vam 20.000,00 kn temeljnog kapitala koji morate uložiti na poslovni račun (s kojim se kasnije možete koristiti, plus oko 4.000,00 kn za troškove osnivanja), ako ćete osnivati jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću (j.d.o.o.), trebat će Vam samo 10,00 kn (+ troškovi osnivanja, oko 750,00 kn). Možete osnovati i obrt, onda imate samo troškove pristojbi, ali morate razlikovati, da kad osnivate trgovačko društvo, Vi ustvari stvarate novu osobu koja sama posluje u pravnom prometu, a čiji ste Vi direktor (ta osoba - pravna osoba tada ima zasebnu pravnu osobnost i samo odgovara za svoje obveze prema trećima), dok obrt nema zasebnu pravnu osobnost, već obrtnik - Vi, odgovara cijelom svojom imovinom za obveze iz obrtničkog poslovanja.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


  • Online korisnici

    No members to show×