Jump to content

Davanje lažnih informacija kod prijave na HZZ


slovo64

Preporučene objave

Molim vas za pravni savjet, koje su posljedice davanja lažnih informacija kod prijave na zavod za zapošljavanje. Osoba koja nema pravo prijave, lažnim iskazom stekne to pravo radi stjecanja novčane naknade i drugih prava.

Na primjer osoba koja ima registirirano trgovačko društvo laže na prijavi i izjavi da nema registrirano trgovačko društvo. Koje su posljedice toga za tu osobu? Nadalje koja inspekcija je zadužena za to i da li postoji način da se to prijavi bilo imenom ili anonimno?

Koji zakon regulira takve prekršitelje, da li je to prekršaj ili kazneno djelo?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To bi moglo biti ovjeravanje neistinitog sadržaja iz čl. 281. KZ-a. Može se podnijeti kaznena prijava, osobno ili anonimno, policiji i općinskom državnom odvjetništvu na području na kojemu počinitelj živi, odnosno ima prebivalište.

Meni je, doduše, čudno da ne postoji podatak kod HZZ-a da je ta osoba direktor trgovačkog društva (dakle, da ne bi mogla ostvariti pravo na naknadu, morala bi biti direktor tog trgovačkog društva, a ne samo osnivač i vlasnik), jer su ovdje bile situacije da je HZZ ljudima znao odbiti pravo na novčanu naknadu zato što su bili direktori, što znači da je HZZ te stvari znao i bez prijave nezaposlene osobe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija