Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Damko

Nepoznata adresa suvlasnika

Preporučene objave

Postovani

Trebao bi pomoc, Naslijedio sam od oca 11/12 stare kuce. 1/12 ima njegov brat koji je 50-tih godina otisao u ameriku. Nezna se da li je ziv ima li nekog od njegovih nasljednika. Nezna se ni njegova adresa,nije sa javljao nikome od 1985. Zelio bi nekako rijesit ovaj slucaj. Ako ima neki postupak bio bi zahvalan.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Poštovani, ima pravo pokrenuti postupak pred sudom zbog razvrgnuća suvlasničke zajednice sa tim stricem (koji je, lako moguće, preminuo).

Obzirom da je njegova adresa nepoznata te je nedostupan, sud će imenovati odvjetnika koji će strica zastupati.

Tijekom tog postupka, možda uspijete pronaći neki kontakt, ili pak riješiti pitanje tog suvlasničkog dijela na način da u stričevo ime odvjetnik s Vama dogovori postupanje koje će odgovarati Vama ali neće štetiti interesima strica.

Inače, za osobe koje preminu u inozemstvu, preko našeg veleposlanstva ili konzulata, smrtovnica se dostavlja matičnom uredu prema zadnjem poznatom prebivalištu u Hrvatskoj ( odnosno u nekadašnjoj  republici bivše Jugoslavije).

Ako znate gdje je rođen ili iz kojeg grada je stric otišao u Ameriku, možete pokušati kontaktirati taj matični ured i pitati za smrtni list.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


  • Online korisnici

    No members to show×