Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

vjeko79

ozljeda na radu

Preporučene objave

Lijep pozdrav

imao sam ozljedu na radu u 8 mjesecu 2017. godine. Konkretnije pad sa 12 metara i pri padu sam slomio torakalni kraljezak Th12.

Ozljeda je priznata od strane HZZO-a. Uskoro idem na komisiju za invalidnost. Kao prvo me zanima  okvirno koliki postotak invalidnosti se moze dobiti i kad mogu traziti odstetu jer smo u firmi svi osigurani i kolika bi odsteta mogla biti?

Zanima me isto jesam li imao pravo na božićnicu za 2018. godinu ako nisam radio?

Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Što se tiče postotka invalidnosti, to ovisi o komisiji.

Što se tiče odštete, kad Vam u cijelosti završi liječenje (dakle, rehabilitacija i sve), onda možete podnijeti odštetni zahtjev osiguravajućem društvu. O tome na koliku odštetu biste imali pravo, ovisi o tome kakvu policu osiguranja ima poslodavac za radnike. Isto tako, možda postoji i odgovornost poslodavca za Vašu ozljedu, posebno ako nije poštovao obveze s osnove zaštite na radu. Je li protiv poslodavca vođen kakav prekršajni ili kazneni postupak zbog Vašeg pada?

Pravo na božićnicu je u domeni poslodavca i ovisi o tome što piše u kolektivnom ugovoru, pravilniku o radu poslodavca ili Vašem ugovoru o radu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Protiv poslodavca  nije vođen nikakav postupak. U izvjesću inspekcije rada navedni uzrok je viša sila.

Samo da napomen da se ozljeda dogodila u Srbiji.

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Na brdu je bager transportirao agregat koji je proklizao na "gurtnama" i mene srušio sa etaže na etažu i to je okarakterizirano kao viša sila.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Poštovanje svima, ako može pomoć da ne otvaram novi post,radim u pošti na motoru,pri redovnom obavljanju posla usljed snijega i leda koji je bio na kolniku pao sam sa motora,nitko drugi nije sudjelovao.Nazvao u firmu oni rekli zovi policiju ,napuhao 0.sve čisto.E sad zaplet hzzo mi ne odobrava ozljedu na radu jer kako je izašla policija i automatski podiže prekršajnu prijavu protiv mene,a kad je tako hzzo smatra da sam sam kriv za nezgodu pa ne odobrava ozljedu na radu,napominjem taj dan nas je 5 poštara palo jer su uvjeti na cesti bili koma a mi moramo posao odradit!Ako može neka pomoć ili savjet kako bi uspio to rješiti da bude ozljeda na radu.Hvala unaprijed.

Uređeno od Mirosk5
Morao sam nešto dopisat

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


  • Online korisnici

    No members to show×