Jump to content

ozljeda na radu


vjeko79

Preporučene objave

Lijep pozdrav

imao sam ozljedu na radu u 8 mjesecu 2017. godine. Konkretnije pad sa 12 metara i pri padu sam slomio torakalni kraljezak Th12.

Ozljeda je priznata od strane HZZO-a. Uskoro idem na komisiju za invalidnost. Kao prvo me zanima  okvirno koliki postotak invalidnosti se moze dobiti i kad mogu traziti odstetu jer smo u firmi svi osigurani i kolika bi odsteta mogla biti?

Zanima me isto jesam li imao pravo na božićnicu za 2018. godinu ako nisam radio?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče postotka invalidnosti, to ovisi o komisiji.

Što se tiče odštete, kad Vam u cijelosti završi liječenje (dakle, rehabilitacija i sve), onda možete podnijeti odštetni zahtjev osiguravajućem društvu. O tome na koliku odštetu biste imali pravo, ovisi o tome kakvu policu osiguranja ima poslodavac za radnike. Isto tako, možda postoji i odgovornost poslodavca za Vašu ozljedu, posebno ako nije poštovao obveze s osnove zaštite na radu. Je li protiv poslodavca vođen kakav prekršajni ili kazneni postupak zbog Vašeg pada?

Pravo na božićnicu je u domeni poslodavca i ovisi o tome što piše u kolektivnom ugovoru, pravilniku o radu poslodavca ili Vašem ugovoru o radu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u ozljeda na radu

Poštovanje svima, ako može pomoć da ne otvaram novi post,radim u pošti na motoru,pri redovnom obavljanju posla usljed snijega i leda koji je bio na kolniku pao sam sa motora,nitko drugi nije sudjelovao.Nazvao u firmu oni rekli zovi policiju ,napuhao 0.sve čisto.E sad zaplet hzzo mi ne odobrava ozljedu na radu jer kako je izašla policija i automatski podiže prekršajnu prijavu protiv mene,a kad je tako hzzo smatra da sam sam kriv za nezgodu pa ne odobrava ozljedu na radu,napominjem taj dan nas je 5 poštara palo jer su uvjeti na cesti bili koma a mi moramo posao odradit!Ako može neka pomoć ili savjet kako bi uspio to rješiti da bude ozljeda na radu.Hvala unaprijed.

uređeno: od Mirosk5
Morao sam nešto dopisat
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija