Jump to content

antene-odasiljaci tele operatera


nenadl

Preporučene objave

Pozdrav svima, molim za pomoc. Nedavno smo se upisali kao nasljednici odnosno suvlasnici nekoliko zemljisnih parcela na jednom nasem otoku. Uglavnom se radi o neatraktivnim, brdskim parcelama, koje nisu podobne niti za poljoprivredu, niti turisticku djelatnost niti nesto trece buduci se radi o kamenu, makiji... izlozenom vjetru, kisi... Eventualno vidici prekrasne prirode. Iste cak niti izmedju nasih predaka nisu dijeljene, vec su ostale kao zajednicko vlasnistvo na koje su se samo upisivali novi vlasnici tj potomci. Medjutim, sada se cini da su dva velika tele operatera na sada nasem, a prije zemljistu nasih predaka, postavili svaki svoju antenu s pripadajucom kucicom, opremom itd. Sve je to jos ogradjeno zicanim ogradama i sl. Molim za pomoc, odnosno informaciju da li oni to mogu raditi kako ih je volja i bez znanja vlasnika ili se nesto moze napraviti kako bi zastitili svoju imovinu ili eventualno dobili nekakvu nadoknadu buduci se radi o necemu sto je ipak visi interes tj svim posjetiteljima otoka je bitno da imaju dobar signal. Unaprijed zahvaljujem na vasem pogledu na ovaj problem i savjetima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

Tele operateri ne mogu raditi kako ih je volja i postavljati bazne stanice na tuđem zemljištu bez suglasnosti i dogovora s vlasnikom tog zemljišta.

Spominjete da su čestice u suvlasništvu. Moguće je da su neki od vlasnika dali suglasnost da se postavi bazna stanica na takvom zemljištu i da su sklopili nekakav ugovor s tele operatorom, te da im tele operater u veličini njihovog suvlasničkog dijela isplaćuje naknadu/najamninu i sl. Imao sam takav slučaj s poslovnim prostorom koji je također bio u nesređenom suvlasništvu nasljednika. No dok se nasljednici nisu javili zakupniku, zakupninu im nije plaćao, jer se pravdao nesređenim stanjem u ZK i starim upisima, ali prostor je uživao.

Stoga sam mišljenja da se svakako trebate raspitati. Za postavu bazne stanice potrebno je ishoditi lokacijsku dozvolu od županijskog UDU-a. Uzmite broj čestice i odite pitati dal je za istu izdana kakva dozvola. Ponesite vlasnički list sa sobom. Ako je izdana dozvola, tada tražite uvid u taj predmet jer ste Vi suvlasnik te čestice i imate pravni interes za uvid u spis. Nakon uvida u dokumentaciju iz spisa vjerojatno ćete otkriti mnoge zanimljive stvari.

Eto, nadam se da sam Vam barem malo pomogao.

Lp.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija