Jump to content

Skrbništvo nad sinom od 14 godina


Mclarenf1

Preporučene objave

Ukratko , radi se o slijedećoj situaciji . Živim sa suprugom , sinom od 14,5 godina i punicom u njenoj kući. Suživot je postao nemoguć (konstantno mješanje u brak od prvog dana ) i moj prijedlog supruzi je da se preselimo .Sve opcije su otvorene , podstanarstvo, kupnja kuće ili stana putem kredita . Financijski to nije problem jer nas dvoje zarađujemo oko 14000 kuna mjesečno. Sin je apsolutno za oreseljenje jer ta napetost i nervoza se i na njega odražava.Problem je u supruzi koja je načelno za to ali iz svog komoditeta i straha od mame ništa ne poduzima. Sin mi je izrazito rekao i to bez mog ikakvog nagovaranja da nikako ne odem bez njega nikud ako bi slučajno došlo do rastave . ( nadam se da neće) Ja radim , plaća mi je oko 7500 kuna i vlasnik sam pola stana u Novom Zagrebu gdje živi moja mama i sestra . Sinu bih mogao osigurati njegovu sobu i mirni kutak. Njegov odgovor je da bi najradije htio da se nas troje odselimo i kupimo kuću ili stan , druga opcija bi bila ako se rastanemo da bi išao sa mnom u Novi Zagreb a treća i za njega najgora opcija bi bila da ostane živjeti sa mamom i bakom bez mene. Mene zanima koliko bi Sud i CZSS uvažio njegovo mišljenje ? Napominjem da još do kraja ove školske godine ide u osmi razred i onda upisuje srednju školu tako da nije više vezan uz trenutnu lokaciju ,jer će  ovako i onako putovati u grad . Eto toliko.Hvala na odgovorima.

 

 

 

 

 

uređeno: od Mclarenf1
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bez namjere da Vas nagovaram na razvod braka, jer vjerujem da ako je samo stambeno pitanje između Vas i supruge u pitanju, da se možda možete dogovoriti oko preseljenja, međutim, ako je Vaše isključivo pitanje koliko se uzima u obzir mišljenje djeteta, mogu odgovoriti da je prema sadašnjoj praksi mišljenje djeteta i njegova volja, pogotovo djeteta u dobi u kojoj je Vaš sin, izrazito važno i da ako bi sin kod preseljenja svojom voljom otišao i živio s Vama, da bi sud to uvažio i da mu vjerojatno ne bi prisilno mijenjao mjesto prebivališta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ponavljam, razvod je krajnja opcija . Mi u braku nemamo nekih većih problema . Primjer , odemo na more dva tjedna ,nema punice nema pritiska i to je sasvim druga priča.Supruga se nje jednostavno boji (kćer jedinica) i ne želi joj se suprotstavljati.No , to njih dvije moraju riješiti. Osnovni problem je da supruga odredi što joj je važnije u životu, njena obitelj ili mama i kuća. Krenuo sam u CZSS i uputili su me u bračno savjetovalište . Mislim da vrijedi pokušati i da nemam što izgubiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, nije to problem njih dvije, nego Vas i Vaše supruge, sugeriram....sjednite i ozbiljno popričajte, ali stvarno ozbiljno, dajte joj do znanja da tako više ne ide i da se mora odlučiti ("dovedite je do zida"), a ako ona ipak odluči da joj je bitnije to što joj priča majka nego Vi, zajedničko djete i općenito vaš brak, onda nije "dorasla" situaciji i pronalasku adekvatnog rješenja koje bi bilo najbolje za sve Vas i nema Vam druge nego, nažalost, razvod braka u kojem se gleda sve to što Vam je navela poštovana Ruby u svom postu...

Također mi pada na pamet da bi se mogli uključiti u bračno savjetovanje pred stručnim i kompetentnim osobama obučenim za provođenje takvog postupka (bračnim savjetnicima), kako bi se, možda, to sve adekvatno riješilo..

Ipak se nadam da ćete to Vi i Vaša supruga riješiti na obostrano zadovoljstvo, a najviše na zadovoljstvo i dobrobit Vašeg zajedničkog djeteta, što Vam od srca i želim...Sretno..!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eto baš danas sam bio u CZSS i slično su mi rekli kao i Vi.Pokušat ćemo svakako.Supruga je ipak pristala da bi odselili ali budući da je ona dosta kruta i nefliksibilna osoba i postavlja dosta visoke kriterije u vezi kuće to neće ići nimalo lako. Ali ajde , barem je pristala na tu opciju.Hvala Vam na lijepim riječima.

uređeno: od Mclarenf1
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija