Jump to content
tamy13022

Pomoć molim

Preporučene objave

U pokušaju da riješim svoje probleme ,a o kojima sam pisala već u jednom postu danas sam saznala neke stvari pa vas molim za pomoć ako tko zna?

Naime pokušavam dići kredit (iako sam blokirana) i danas sam saznala u mom računovodstvu da mi stoje dvije bilješke veane za kredite od kolegice a kojoj sam bila jamac.

Rečeno mi je da je jedan kredit zaprimljen u moje računovodstvo 27.09.1999 godine ,a drugi 18.07.2001. I od tada ništa više od njih. Šokiralo me je jer sam nakon tog vremena digla kredit koji sada pokušavam riješiti i nije bilo problema kod podizanja istog?

Kako su mi rekli u računovodstvu nije ovrha tj,rješenje o ovrsi zaprimljeno več samo dugovanje po kreditu niti se u mom očevidniku koji sam izvadili u Fini vide ta dugovanja?

Ima li itko iskustva sa ovakvim stavrima i kaj da napravim? Jedna od tih banaka je otišla u stečaj i nigdje ne mogu naći pravnog sljednika i iskreno strah me uopće zvati da ne aktiviram to? 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 18 sati , Borbena7 je napisao:

Što Vam to znači "bilješke"? I što kaže ta kolegica u kojoj su fazi krediti?

Tako mi je rečeno u računovodstvu. Znaći ne radi se o rješenjima o ovrsi već obavijestima banaka o ustezanju moje plaće. Kako nisu mogli sjesti mi na plaću to sada stoji. I nitko ništa. Jedna od tih banaka je otišla u stečaj ,a druga je od štedionice postala banka. Problem mi je u tome što sam u medjuvremenu digla dva kredita i otplatila ih i sada pokušavam zatvoriti jedan no odjednom mi žele te stvari pisati u potvrdu poslodavcu. I naravno ako se to napravi kredit mi neće biti odobren. Iako sam pročitala poslodavac u potvrdi za banku mora napisati tromjesećna primanaj i ustezanja dok nigdje nema dio potvrde koji se odnosi na ovakve stvari. I iskreno 1999 i 2001 godina su zadnje godine od kada je nešto došlo u računovodstvo od njih.

 

 Ta kolegica je dobila otkaz još 1998 jer je podigla preko 15 kredita i nas ukupno 13 jamaca upropastila. Na povjerenje smo joj bili jamci na više od 10 kredita(naravno svaki od nas je bio za dva tri kredita jamac) i nažalost zlouporabom svoga radnog mjesta ona je uspjela sakriti od nas neplačanje sve dok nas nisu ovrhe počele doma dolaziti. A tada je već bilo kasno za neke stvari,nažalost. Neke kredite smo joj otplatili(ja sama dva kredita i radi jednog od njih sama došla u situaciju da mi se otkaže moj kredit koji sada pokušavam rješiti da mi se ne uzme stan jer je hipotekarsni u pitanju).. Eto,grozna priča kaj drugo reći....

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 4 sati , tamy13022 je napisao:

Tako mi je rečeno u računovodstvu. Znaći ne radi se o rješenjima o ovrsi već obavijestima banaka o ustezanju moje plaće. Kako nisu mogli sjesti mi na plaću to sada stoji. I nitko ništa.

Pokušajte iz tih dopisa saznati poslovne brojeve na koje se banke pozivaju, jer bi to bio način da putem broja tražite sudske spise pod kojima se vode ti postupci.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×