Jump to content

VODOMJER U ZGRADI


jure1977

Preporučene objave

Poštovani

 

Trebam pomoć. Naime živim u zgradi koja ima 10 katova i 33 stana. Zbog narušavanja odnosa u zgradi već ima par godina nemamo predstavnika stanara tako da je zgrada prepuštena sama sebi. A svi uredno plaćamo stanoupravi njen dio svaki mjesec.

No, tema je vodomjer i potrošnja vode.

 

Moje domaćinstvo u najjačem sastavu broji 7 članova. Od nas 7 moji roditelji mjesečno su najmanje 10 dana na selu a i beba od 10 mjeseci je s nama tu. Ja sam bez obzira na sve uredno prijavio 7 članova. Prije nekog vremena pri renoviranju stana na vodovodnu žilu koja vodi u kuhinju (sudoper, perilica za suđe) ugrađen je ne baš tako jeftini vodomjer od strane ovlaštenog vodoinstalatera čisto da pratim potrošnju vode na toj žili (imamo još jednu u kupaonici. umivanonik, vodokotlić, bojler i tuš kada su na ovoj drugoj). Da skratim , nemam računa ispod 300+kn. Potrošnja je minimalno 25 kubika mjesečno (12+13). Kad gledam tu prvu žilu koja je u kuhinji potrošnja mi je u prosjeku 5-7 kubika ( a oni meni naplaćuju duplo plus ona u kupatilu). Znači očito je problem u mjerilu zgrade ili višku stanara u zgradi za koje mi ne znamo. Ali pošto je zgrada u rasulu nemoguće je skupiti potpise za ugradnju pojedinačnih vodomjera. Zanima me da li ja u skladu sa zakonom i u suradnji sa vodovodom mogu ugraditi o svom trošku svoje brojilo i da plaćam uistinu koliko potrošim? Jer nije normalno da jedna nepuna 7-člana obitelj troši mjesečno 30-40 kubika vode i da računi su 300-400kn.

Ja sam spreman platiti koliko god samo da imam svoj vodomjer i da plaćam koliko potrošim. Da li je to moguće bez suglasnosti ostalih stanara?

 

Sa djelatnicima vodovoda je nemoguće razgovarati jer prebacuju lopticu s jedne na drugu stranu i bahati su i jako nepristojni kad ih pitam direktno za vodomjer.

 

 

Hvala na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala. 

Već sam vidio ali nema odgovora na moje pitanje koje je konkretno. Nažalost. Inače Vas ne bi mučio. Mene samo zanima da li ja kao vlasnik stana po zakonu i u suradnji s vodovodom mimo 50+1% potpisa  stanara mogu ugraditi svoj vodomjer. Doslovce da ugradim svoj i plaćam koliko potrošim a ovi rogovi u vreći u zgradi nek se vade kako znaju. Jer ne želim plaćati nešto što nisam potrošio. Ne bi nitko. Jer 30-40 kubika vode potrošiti mjesečno. Pa ne nalijevam olimpijski bazen. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija