Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Joe Jimmy

Kupnja stana pod hipotekom - otkup Grad Zagreb

Preporučene objave

Pozdrav, 

Kupio bih stan, no u papirima stoji zabiljezba da je od 1995. upisan Grad Zagreb sa određenim iznosom hipoteke i prvenstvom upisa. 

 

Dogovorio sam sa prodavateljem da on plati dug prema gradu i da mi preda karticu duga na kojoj ce se vidjeti da je dug placen u cjelosti prije zakljucenja konacnog ugovora. 

Zna li netko koliko se ceka da grad izda brisovno ocitovanje nakon podnosenja zahtjeva? Posto bih ipak radije da to sve skupa rjesimo do kraja prije same kupovine. 

 

Trebali bismo potpisati ugovor i zakapariti stan, sa pravom predbiljezbe vlasnistva, nakon cega bismo ga finalizirali ako u roku koji odredimo bude ispostovan uvjet o poravnanju duga tj. otkupu. 

 

Molim savjet, idem li u dobrom smjeru te na sto paziti, gdje kako i zasto provjeriti? 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Zašto jednostavno ne napravite predugovor u kojem će se prodavatelj obvezati podmiriti dug, ishoditi brisovno očitovanje te ga predati na provedbu u ZK. I za to mu dati određeni rok (koliko treba za izdavanje brisovnog očitovnja će vam najbolje odgovoriti u gradu). Nakon toga napravite glavni ugovor i sve čisto i jasno.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×