Jump to content
poldo

Kazna za parkiranje na privatnom zemljištu

Preporučene objave

Poštovani!

Dobio sam kaznu od grada Siska za parkiranje na zemljištu koje nije u vlasništvu grada već je u vlasništvu sisačke biskupije . Naime parkirao sam ispred župnog ureda i dobio dozvolu za parkiranje od župnika. Na poziv i upit upućen Upravnom odjelu za gospodarstvo i komunalni sustav grada Sisak mi je rečeno da '' je uz dopuštenje ministarstva to proglašeno javnom površinom '' (iskreno sumnjam u to ali tako mi je službenica rekla - kako može biti proglašena javnom površinom privatno zemljište) te kako ispred ulaza u spomenuto zemljište ima postavljen znak zabrana zaustavljanja i parkiranja ( to je točno - ali dali taj znak ujedno onda može izuzimati pravo parkiranja na tom privatnom zemljištu) .

Hvala!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Možeš dati adresu da pogledamo na guglmapsu?

Stvar je u tome da, bez obzira što je posjed privatni, policija može sankcionirati prekršaje ako se radi o parkiralištu dostupnom građanima bez posebnih ograničenja (osim tamo gdje je zabranjeno znakom, ulaza i sl).

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Trg bana Josipa Jelačića 1 , znači to je trg gdje je i crkva i zemljište je u vlasništvu crkve i tu ljudi koji idu na misu ili u župni ured redovno parkiraju . Nisam dobio kaznu od policije već samo obavijest o počinjenom prekršaju od grada . Ma tu se radi o već konstatnom natezanju gradonačelnice i njezinom inatu protiv biskupije . Mene zanima tko je tu u pravu

 

Dakle ispred ulaza u navedeni trg na gradskom zemljištu sa ceste je postavljen znak zabrana parkiranja i zaustavljanja , ja to uopće ne sporim . Pitanje je dali taj znak uopće treba stajati tamo budući se radi o privatnom zemljištu . Još jednom ću podsjetiti na dugotrajnu netrpeljivost gradonačelnice i biskupije :)  .

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Policija ili gradski komunalci/redari, svejedno je. Po guglmapsu, ako se radi o platou ispred crkve, mogu se sankcionirati prekršaji, bez obzira na vlasništvo i spor između grada i biskupije.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

uredu ... možete li mi molim vas onda reći po kojoj osnovi se mogu sankcionirati prekršaji - konkretno parkiranje na toj površini ? koji to točno zakon , pravilnik , uredbu i sl. i koji članak kršim ?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×