Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
tonitoni

Brisanje zabilježbe spora HITNO

Preporučene objave

Poštovani

 

imamo česticu koja je kupljena 1976, površine 300m2 bez svog broja kao idealni dio veće čestice od 2000m2 . U meduvremenu rodaci koji su nam je prodali odu na sud zbog nerjesenih odnosa. Dok se oni sude mi izdvojimo svojih 300m2 parcelacijom i uknjižimo se na iste. Pričao sam sa sutkinjom koja vodi njihov predmet i ona kaže da “ne može izbrisati zabilježbu spora, iako je ona već izuzela naš udio iz te presude.

15.2. je objava presude i što da napravim? Sutkinja kaže da dok njezina presuda ne bude pravomoćna ja ne mogu to brisati. Mene zanima zašto ne mogu biti umješač i tražiti izdvojeno rješenje o brisanju zabilježbe jer su sve stranke u mom postupku I našoj tužbi uknjižbe priznale naše pravo vlasništva! Mi dosada nismo pravno reagirali na njihov spor. Ako njihov predmet ode na žup to je dodatnih 5 god čekanja. Što napraviti?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 5 sati , tonitoni je napisao:

Što napraviti?

Kao što vam je več rečeno,zabilježba će ostati sve do pravomoćnog okončanja spora,no ista se zabilježba može brisati i ranije na prijedlog stranke po čijem prijedlogu je i upisana.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×