Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Hajduk1911

Smrt jednog od tužitelja

Preporučene objave

Molim vas informaciju o sljedećoj temi 

Naime tijekom sudskog procesa u kojem je bilo više tužitelja dvoje je ih je preminulo tijekom trajanja procesa. Tako da u presudama na općinskom i županijskog suda stoje imena umrlih osoba.

Odvjetnik tužitelja je tu informaciju zataji . E sad pitanje je dali pošto nismo zadovoljni jednim dijelom presude dali je to dovoljan razlog za ponavljanje procesa? Isto tako pošto su nam po presudi tada već odavno mrtvi ljudi dužni nadoknaditi troškove kako to naplatiti?

Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Imaju nasljednike i postupak je pravmočno okončan nedavno iako je upućena redovna revizija vrhovno sudu

 

Dali možda netko zna kako je ova situacija definirana zakonom ili nije definirana te dali je ova tema možda spada pod temu stvarno pravo

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Dakle, u trenutku kad osoba umre, trebalo bi se o tome obavijestiti sud da donese rješenje o prekidu postupka i o tome obavijesti nasljednike da preuzmu postupak. Radi naplate, možda ćete morati tužiti nasljednike jer nećete moći postići naplatu ovom ovršnom ispravom.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×