Jump to content

Alimentacija ?!


ElleBall

Preporučene objave

Ovako, trebam vas savjet ili pomoć. 

 

Nedavno, točnije prije mj dana sam rodila te je otac priznao dijete, dijete je začeto u vezi ali smo otac dijeta i ja kasnije prekinuli. 

Njegovo ponašanje tokom trudnoće je ukratko - nije pokazivao toliko interesa niti je pomogao financijski.

Sada, kada je dijete rođeno opet ne pokazuje toliki interes, točnije nazove i pita za dijete ali ne dolazi, niti je do sada ista uplatio. 

Nas “usmeni” dugovor je 1000kn mj alimentacija, te viđanje preko vikenda. S time da on za sada nije ništa od dogovara ispunio, sto mi je činiti? 

Sačekati još malo, svejedno je situacija mj dana, pa tek onda u czss? Ili ga pitati da potpišemo plan o zajedničkoj skrbi te onda ako se situacija ne promjeni u czss? Ili?

 

Hocu da se sve riješi najbezbolnijim putem, po mene. No, da sam znala da će se tako ponašati ne bi dozvolila da prizna, tj. Ja bi navela da ne znam tko je otac. Jer, za dobrobit dijeteta nije u redu da on ne dolazi pa se jednom samo odluci pojaviti.

 

unaprijed hvala! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana, nemate što čekati, jer time radite samo loše za dijete...

Pošto je Vaš usmeni dogovor propao, razvidno je da je bilo kakav daljnji dogovor sa ocem djeteta nemoguć i da će svaki sljedeći proći na isti način ako ne sastavite Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi i to putem CZSS, zato Vam sugeriram da se obratite nadležnom SZSS, te da pokrenete postupak obveznog savjetovanja, kao i možebitne medijacije (ako se ne dogovorite i ne potpišete Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi sukladno čl. 106. ObZ u prethodnom postupku), te nakon toga, ako se nikako nećete moći dogovoriti, zatražite sudskim putem donošenja odluke o roditeljskoj skrbi i to u roku od šest mjeseci od provedenih  navedenih postupaka pri nadležnom CZSS koji će Vam izdati zapisnike koji su Vam temelj za pokretanje sudskog postupka 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
prije 1 sat, ElleBall je napisao:

...Što ako otac ne poštuje niti potpisni plan o roditeljskoj skrbi ?

Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi nad mld. provjerava i odobrava sud u izvanparničnom postupku čime on stiče svojstvo ovršne isprave, obvezan za obadva roditelja, ako jedan od roditelja ne poštuje isti postoje razne zakonske mogućnosti kao što je izravna naplata putem FINE temeljem ovršne isprave ili pokretanje Ovršnog postupka protiv roditelja koji ne poštiva plaćanje uzdržavanje za dijete, pokretanje kaznenog postupka protiv roditelja koji krši (sprečava) odluku o kontaktima djeteta sa drugim roditeljem, ovrha nad djetetom idr.

prije 1 sat , ElleBall je napisao:

...Te što se točno utvrđuje sudskim putem ?

Sve činjenice vezane za dobrobit djeteta (sociijalna anamneza za oba roditelja, gleda se tko od roditelja ima bolje uvjete za dodjelom daljnje roditeljske skrbi za dijete) i sve ostalo vezano za dobrobit i normalni daljnji razvoj djeteta,

prije 1 sat , ElleBall je napisao:

...Da li postoji mogućnost da mu se oduzme pravo na viđanje djeteta za stalno ? 

Ako postoje opravdani razlozi može se pokrenuti postupak potpunog oduzimanja roditeljske skrbi roditelju, a što ga ne oslobađa obveze plaćanja uzdržavanja za dijete, no kod pokretanja takvog postupka i rješavanja određenih situacija i problema na taj način, mora se biti jako oprezan i treba gledati na druge, možebitne, načine rješiti probleme, jer se pokretanjem takvog postupka zadire i u pravo djeteta na obadva roditelja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija