Jump to content

naknada za godišnji u slučaju nove sistematizacije


martina985

Preporučene objave

imam pitanje vezano uz naknadu za godišnji u slučaju kada je nova sistematizacija.

Naime, imam ugovor na neodređeno. Desila se nova sistematizacija u vrijeme kada sam bila na komplikacijama u trudnoći. Potpisala sam novi ugovor 01.08.2017. za novo radno mjesto a time i veću plaču. Međutim, tada sam bila na bolovanju (komplikacije u trudnoći) i dobivala sam naknadu prema prosjeku plače na kojoj sam bila prije potpisivanja novog ugovora. Porodiljni mi je trajao do 01.11.2018. Nakon toga sam koristila godišnji odmor od 2017. i 2018. godine sve do 23.01.2019. Zanima me prema čemu se računa sada naknada za godišnji nakon porodiljnog, prema prosjeku plače u vrijeme kada sam još radila ili prema osnovnoj plači prema novom ugovoru?

Zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moje mišljenje je da se računa prema plaći, koja je određena ugovorom o radu, koji je vrijedio za razdoblje za koje se koristi GO, međutim, ukoliko se ne varam, postoji mišljenje ministarstva da se, u ovakvim slučajevima, gleda prosjek zadnja 3 mjeseca u kojima ste ostvarili plaću.

Ako netko ima drugačijih saznanja, slobodno me ispravi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na odgovoru! 

Tako sam i ja mislila, ali su mi isplatili prema prosjeku plaće koju sam imala prije potpisivanja novog ugovora pa me zanima je li to ispravno i mogu li tražiti isplatu po novom ugovoru o radu te se pozvati na Zakon o radu, članak 81. - Za vrijeme korištenja godišnjeg odmora radnik ima pravo na naknadu plaće u visini određenoj kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu ili ugovorom o radu, a najmanje u visini njegove prosječne mjesečne plaće u prethodna 3 mjeseca (računajući sva primanja u novcu i naravi koje predstavljaju naknadu za rad).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija