Jump to content
martina985

naknada za godišnji u slučaju nove sistematizacije

Preporučene objave

imam pitanje vezano uz naknadu za godišnji u slučaju kada je nova sistematizacija.

Naime, imam ugovor na neodređeno. Desila se nova sistematizacija u vrijeme kada sam bila na komplikacijama u trudnoći. Potpisala sam novi ugovor 01.08.2017. za novo radno mjesto a time i veću plaču. Međutim, tada sam bila na bolovanju (komplikacije u trudnoći) i dobivala sam naknadu prema prosjeku plače na kojoj sam bila prije potpisivanja novog ugovora. Porodiljni mi je trajao do 01.11.2018. Nakon toga sam koristila godišnji odmor od 2017. i 2018. godine sve do 23.01.2019. Zanima me prema čemu se računa sada naknada za godišnji nakon porodiljnog, prema prosjeku plače u vrijeme kada sam još radila ili prema osnovnoj plači prema novom ugovoru?

Zahvaljujem!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Moje mišljenje je da se računa prema plaći, koja je određena ugovorom o radu, koji je vrijedio za razdoblje za koje se koristi GO, međutim, ukoliko se ne varam, postoji mišljenje ministarstva da se, u ovakvim slučajevima, gleda prosjek zadnja 3 mjeseca u kojima ste ostvarili plaću.

Ako netko ima drugačijih saznanja, slobodno me ispravi.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na odgovoru! 

Tako sam i ja mislila, ali su mi isplatili prema prosjeku plaće koju sam imala prije potpisivanja novog ugovora pa me zanima je li to ispravno i mogu li tražiti isplatu po novom ugovoru o radu te se pozvati na Zakon o radu, članak 81. - Za vrijeme korištenja godišnjeg odmora radnik ima pravo na naknadu plaće u visini određenoj kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu ili ugovorom o radu, a najmanje u visini njegove prosječne mjesečne plaće u prethodna 3 mjeseca (računajući sva primanja u novcu i naravi koje predstavljaju naknadu za rad).

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


  • Online korisnici

    No members to show×