Jump to content

NEPOVREDIVOST DOMA


robertolino

Preporučene objave

Poštovanje,

situacija je sljedeća,ovršnim riješenjem ovrhovoditelj mjenja način naplate sa novčanih sredstava na zapljenu pokretnina.Službena osoba u tri navrata dolazi i ne zatiče u stanu nikoga ,danas dobijem zapisnik u kojem se navodi da me nisu zatekli na adresi te ovrhovoditelj predlaže da se sljedeće uredovanje održi uz prisustvo POLICIJE,BRAVARA I DVA SVJEDOKA. Napominjem da ti isti ovrhovoditelji uvjek dođu u radno vrijeme tj.kad ija radim pa je logično da nikoga ne zateknu na adresi.Po njihovim navodima oni ne obavještavaju nikoga kada dolaze na ovrhu radi popisa pokretnih stvari.već jednostavno LEGALNO PROVALE U STAN ,"OČISTE GA"ako ima nekih vrijednosti i odu .Sad me zanima zar DOM nije NEPOVREDIV,UZNEMIRAVANJE POSJEDA????Što napraviti u ovom slučaju???

Ne posjedujem vrijednije nekretnine niti pokretnine,zivim sam u stanu u najmu grada, od plaće sa koje mi se već skida zakonski dio radi naplate .

helppp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebali ste reagirati već prvi put kada ste dobili zaključak s kojim se zakazuje uredovanje sudskog ovršitelja ili kada ste dobili obavijest o neuspjelom uredovanju. Ovako sa njihovim izlascima na teren Vama nastaju dodatni troškovi, dok Vi šutite. Ovrha na pokretninama je zakonita, a na Vama je da dokažete da je nemoguća. I to što prije, jer na ovaj način troškovi se samo gomilaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa koliko ja razumijem najbolje bi bilo da jaaa sjedim u stanu i cekam gospodu ,...mozda da im spremim i dobar rucak ,,nekazem da ovrha pokretnina nije zakonita ali njihov dolazak i prijetnje bravarima i policijom ..ovrha nad pokretninama tj.ulazak -legalna provala u stan bez prisustva stanara koliko ja znam moguca je samo ako se radi o krivicnom djelu ,a posto ovrha radi pljenidbe nema veze sa krivicnim djelom mislim da gispoda krse ustavno pravo nepovredivosti doma...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 3 minuta, Mister-X je napisao:

da li je ta osoba ikad najavila svoj dolazak kod tebe i vrijeme dolaska?

Da bi uopće sudski ovršitelj izašao na uredovanje mora zaključak sa datumom i vremenom uredovanja dostaviti, kako ovrhovoditelju, tako i ovršeniku. Bez uredne dostave ovog zaključka, sudski ovršitelj ne izlazi na uredovanje. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 14 sati , Mister-X je napisao:

da li je ta osoba ikad najavila svoj dolazak kod tebe i vrijeme dolaska?

 

 

Niti jednom ,,prvi puta kad su bili ostavili su mi obavijest dase hitno javim sudu sto i jesam i urucili mi rijesenje o ovrsi ,na pitanje dali ce i kada biti iduce uredovanje odgovoreno mi je da oni ne obavjestavaju nikoga kad ce izac na uredovanje ,pa po tome ispada da ih covjek mora cekat ili oni legalno provaljuju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija