Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

lionking2208

Stjecanje vlasništva

Preporučene objave

Poštovani,


Moja majka je suvlasnica 7/15 kuće, drugi suvlasnik ima 2/15 , dok ostalih 6/15 imaju suvlasnici koji su vrlo vjerojatno već pokojni u inozemstvu. Naime, poznato nam je ime i prezime ali nam nije poznato u koju državu su prije više od 50 godina odselili. Oni vjerojatno imaju potomke za koje također ne znamo gdje su. Mi koristimo i njihov suvlasnički dio već otprilike 40 god i sad je došao kupac koji bi kupio cijelu kuću koju bi srušio i izgradio zgradu ali ne može jer se do tih suvlasnika ne može doći  kako bi i oni prodali svoj dio .  Znači mi ne možemo ništa bez njih. Moje pitanje je kako riješiti postojeću situaciju odnosno da li imamo neka prava dosjelosti da se upišemo na njihov dio ili ima neki drugi način. Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

U sudskoj praksi postoje presude o stjecanju dosjelošću nad idealnim dijelom (suvlasništvom) no za to tebaju biti postojati određene zakonske pretpostavke. Vidite u temi dio od korisnika Ruco, možda možete krenuti tim putem. No, ni prvi niti drugi postupak se riješava u par mjeseci. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×