Jump to content
markun

akti za građenje

Preporučene objave

Poštovani, mol ise odgovor...KOja je razlika između ova dva termina akt za građenje ili akt za uporabu građevine?

 

Da li u ovo dvoje spada i lokacijska dozvola , ili ona nije jedan od ta dva akta? Unaprijed se zahvaljujem 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Za početak, lokacijska dozvola nije akt kojim se odobrava gradnja građevina. Lokacijska dozvola je dokument koji se izdaje na temelju dokumenta prostornog uređenja te posebnih zakona i propisa donesenih na temelju tih zakona, a određuje uvjete prema kojima će se provesti zahvat u prostoru pod kojim se mora izraditi tehnička dokumentacija, odnosno prema kojoj će se graditi.

Akt za gradnju  je dokument na temelju kojega se može započeti gradnja građevine. Njima se utvrđuje da je glavni, odnosno idejni projekt izrađen u skladu s propisima i utvrđenim uvjetima koje mora ispunjavati građevina na određenoj lokaciji te da su ispunjeni svi potrebni preduvjeti za gradnju. Aktima za građenje se smatra građevinska dozvola, rješenje o uvjetima građenja, rješenje o građenju...

Akt za uporabu je dokument na temelju kojega se može početi koristiti gađevina, odnosno stavit u pogon i kao takav završni dokaz legalnosti građevine. Prema tome, akt za uporabu može biti svaki akt za uporabu građevine, svaki akt kojim j građevina ozakonjena te svi akti kojima se nezakonito izgrađena građevina izjednačava sa zakonito izgrađenom građevinom izdan ili pribavljen na osnovu zakona koji su vrijedili pije stupanja na snagu važečeg Zakona o gradnji. Mogao bih neke od tih akata i nabrojati, no među njima nije lokacijska dozvola i kao takova ne može biti akt za uporabu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×