Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

mojamalena07

Ovrha na placi i na Fini

Preporučene objave

Poštovani,

Ovršnim rješenjem Erste banka pokušala je naplatu putem Fine 2016. no nema sredstava i ne naplacuje se. U isto vrijeme stavljaju zabiljezbu ovrhe na stan. Nakon toga šalju poslodavcu no ne naplacuju se neko vrijeme. Unazad par mjeseci oslobodio se dio primanja i poslodavac im je poceo uplacivati mjesecno dio duga.

Na koji nacin da trazim od Erste banke da se povuku sa Fine obzirom da se naplacuju putem place? Kada bi se povukli sa Fine imala bi uvjete za jednostavni stecaj ostalih dugova.

Zabiljezbu sa stana ne zele maknuti dok se ne naplate skroz, ali bar da ih sa Fine mak em

Uređeno od mojamalena07

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ovo je protuzakonito. I pri tome vjerujem da poslodavac nema originalnu ovršnu ispravu, ali da svejedno postupa. Pogledajte čl.210. Ovršnog zakona, pa sa takvim prijedlogom možete tražiti od suda uklanjanje blokade na Fini.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Možete gledati trenutno važeći Ovršni zakon, jer se zadnje izmjene  NN 73/17, a koje se odnose i na članak koji Vama treba, primjenjuju na sve postupke koji su u tijeku.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


  • Online korisnici

    No members to show×