Jump to content

Ugovor sa Vodovodom


džon7777

Preporučene objave

Poštovani, molio bih vas za pomoć. Naime, izgradio sam kuću na građevinskom zemljištu na kojem nemam dostupnu vodovodnu mrežu kao i još 8 susjeda.Kako se vodovodna mreža nalazi 180metara od naših kuća vodovod Pula ne želi istu financirati jer im nije u planu izgradnje,nego su nam predložili da ja i susjedi istu isfinanciramo.Pristali smo te sam ja sa vodovodom Pula 15.07.2015. godine potpisao ugovor o financiranju izrade projektne dokumentacije (nije ovjeren kod j.b.) te sam od susjeda skupio 6630kn i uplatio za projekat, dobili smo građevinsku dozvolu te smo trebali skupiti novce i sklopiti sa vodovodom ugovor o financiranju izgradnje.Međutim kako je to ogromna cifra,kako još nakon svega toga svako sebi mora platiti priključak i kako ta mreža postaje vlasništvo vodovoda i može poslije spojiti koga hoće bez učešča u troškovima,nismo se mogli dogovoriti i skupiti novce. Nakon što nam je građevinska dozvola istekla vodovod Pula mi šalje opomenu o dugu u iznosu 2.368,15 kn za što navode da su to troškovi dvije upravne pristojbe zahtjeva za građevinsku dozvolu 2x1000,00kn i vodni doprinos za građevinsku dozvolu u iznosu 368,15kn. Nakon što sam napisao dopis da mi objasne zbog čega dva zahtjeva za građevinsku dozvolu a samim time i dvije pristojbe, dug su smanjili za 1000,00kn te me sad terete za 1368,15kn. 

U članku 2. ugovora stoji da će se konačni obračun troškova izvršiti po završetku izrade projektne dokumentacije i ishodovanju građevinske dozvole. Građevinska dozvola je postala pravomoćna u siječnju 2017. godine.

U članku 3. ugovora stoji da će sve troškove vezane uz ishodovanje iste, naknadno će se obračunati, te će iste podmiriti investitor.

Pa vas molim da mi odgovorite da li je uredu da vodovod od mene sada potražuje novce nakon što su skužili da će građevinska dozvola isteći (01/2019) jer se nije pristupilo izgradnji mreže? Što je sa zastarom? Da li imaju osnova za tužbu ili ovrhu?

U ugovoru stoji da će se eventualne sporove nastojati rješavati sporazumno ili u protivnom putem nadležnog suda.  

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija