Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

zam22

Porezni dug i prodaja nekretnine

Preporučene objave

Pozdrav.

Da li ja kao porezni dužnik i umirovljenik kojem se taj isti dug putem ovrhe po tekućem skida svaki mjesec od mirovine mogu prodati nekretninu na kojoj imam ovrhu ukoliko je isplatim (ovrhu na nakretnini).

Postoji li mogućnost da se porezna upiše nakon micana prve ovrhe na nakretninu i dali je uopće mogu prodati ili darovati?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Vi nesmetano možete prodavati nekretninu ako imate založno pravo na njoj (hipoteku), samo hipoteke prelaze dalje s nekretninom i prelaze na kupca. Međutim, ako imate zabilježbu ovršnog postupka koji se vodi, tada ne možete otuđivati nekretninu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.

Zanima me mogu li prodati nekretninu ako ocistim ovrhe a i dalje imam porezni dug koji mi samo skida mirovinu a nije vidljiv nigdje drugo?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×