Jump to content

Zup dopuna zahtjeva


Davorzg

Preporučene objave

Jedno pitanje:

Rok za legalizaciju je 30 dana da javnopravno tijelo donese potvrdu ili rjesenje po uredno dostavljenom zahtjevu.

Sta kada zahtjev nije potpun odnosno hvali dokimentacina te javnopravno tijelo stranci pismeno podnese dopunu zahtjeva odnosno da dostavi  odgovarajuće dokumente.

Pitanje je na koliko se onda produžuje rok, da li javnopravno tijelo dobiva jos veci rok dok se ne dostavi ta potrebna dokumentacija u dopuni zahtjeva?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rok za donošenje rješenja u upravnom postupku gdje je potrebno provesti ispitni postupak iznosi 60 dana. 

Kako nije priložena dokumentacija koju propisuje materijalni (ZPNIZ) tijelo će pozvati stranku da svoj zahtjev dopuni u vidu odredbi čl. 47. Zup-a. 

prije 14 sati , Davorzg je napisao:

Pitanje je na koliko se onda produžuje rok, da li javnopravno tijelo dobiva jos veci rok dok se ne dostavi ta potrebna dokumentacija u dopuni zahtjeva?

Kao što sam rekao 60 dana, od dana uredno podnesenog zahtjeva. Uredno podnesen će se smatrati kada se dopuni traženom dokumentacijom.  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

No kako je zbog velikog broja zaprimljenih predmeta jasno da se taj postupak neće moći riješiti u rokovima predviđenim Zakonom o općem upravnom postupku (a to je svakako 60 dana, kao što reče poštovani Mutavi), Zakon o postupanju sa nezakonito izgrađenim zgradama određuje termin razumni rok, nakon kojeg posao donošenja rješenja o izvedenom stanju donosi Agencija (AZONIZ).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , Davorzg je napisao:

Znam za snimku izvedenog stanja, državne biljege.... Da li jos nesto ide uz to?

Tri primjerka geodetskog snimka, odnosno kopije katastarskog plana ako je NIZ evidentorana na katastarskom planu.

prije 2 sati , Davorzg je napisao:

A da li mozda jos znate koju tocno dokumentaciju treba podnijeti da javnopravno tijelo izda potvrdu da je zhrada izgrađena u skladu s posebnim uvjetima odnosno da ne ulazi u budući koridor ceste.

Ova vam potvrda treba samo ukoliko se građevina nalazi na planiranom ili istraženom koridoru prometne građevine/autoceste. Izdaje ju upravni odjel za promet (ili Sektor za promet ako se radi o Zagrebu) ili u slučaju autocesta, HAC.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Molim jedno pojašnjenje, mislim logično je ali ipak trazim potvrdu posto sam neuk po tom pitanju:

Predao sam zahtjev za legalizaciju manje zahtjevne zgrade, e sad mi treba potvrda da zgrada nije u buducem koridoru ceste po nekom planu.

Zgrada ima gradevinsku dozvolu iz 1981. god, ali nije izvedena po građ dozvoli, tlocrtno je povecana.

Zanima me ukoliko me javnopravno tijelo odbije rjesenjem da li će u rješenju stajati cijela manje zahtjevna zgrada kao cjelina ili dio dograđene cjeline da se odbija ako me kuzite?

Jer ako se odbije to znači da se jednom zgrada mora rusiti radi trase ceste, ali kako ako ima građ dozvolu samo nije izvedena po dozvoli, onda vjerojatno u rjesenju stoji "dograđeni dijelovi zgrade se odbijaju" za potrebe koridora ceste. E sad kako srusiti samo dograđne dijelove....

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako javnopravno tijelo odbije zahtjev za izdavanje Potvrde da je građevina izgrađena u skladu s posebnim uvjetima, zgrada se neće moći ozakoniti, što znači da će Vaš zahtjev za donošenje rješenja o izvedenom stanju, biti odbačen. 

prije 18 sati , Davorzg je napisao:

E sad kako srusiti samo dograđne dijelove....

 

Primjerak rješenja šalje se građevinskoj inspekciji po čemu ona postupa. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Prilozio sam snimku izvedenog stanja i biljege, da li je to dovoljno za ishođenje potvrde? U pitanju je manje zahtjevna zgrada.

Kopiju katastarskog plana nisam podnio, ali piše u snimci izvedenog stanja o kojoj se k.č. i k.o. radi, mislim da javnopravno tijelo moze preko  interneta  izvući kopiju katastarskog plana odnosno preko portala uređena zemlja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija