Jump to content

Skretanje ulijevo ili krivi smjer?


Grabarić Imbra

Preporučene objave

U 11. mjesecu sam vozio Maksimirskom cestom u smjeru istoka i skrenuo lijevo u ulicu Fakultetsko dobro, što je zabranjeno jer postoje dvije lijevi neisprekidane uzdužne crte na kolniku. Za takvo skretanje kazna je 500 kn što sam dobio u prekršajnom nalogu. U istom nalogu tereti me se i za vožnju u suprotnom smjeru jer sam skrenuo nekoliko metara ranije (ovako otprilike to je cca 10 metara) i zaista tehnički gledano taj put sam prevalio u suprotnom smjeru, dakle sjevernim dijelom kolnika Maksimirske ulice do skretanje lijevo, a to iz razloga jer su postavljeni stupići na sredini ceste i malo su produženi sa svake strane, odnosno pokrivaju veću dužinu od širine ulice Fakultetsko dobro u koju se skreće. Za takvu vožnju kazna je odrezana mi je kazna od 2000 kn. Vozilima sa suprotne strane bilo je upaljeno crveno svjetlo i nisam nikog ugrozio.

Ukupno 2500 kn i 100 kn troškovi. Ako platim 2/3 smatra se da sam platio sve.

Vidi li tu netko osnove za prigovor i dodatno ublažavanje kazne ma sudu jer ja ne poričem nepropisno skretanje, ali moja namjera nije bila vožnja u suprotnom smjeru iako je ona neizostavan dio ovakvog skretanja. Koliko i na koji način u tom skretanju zauzima vožnja u suprotnom smjeru mi je teško opisati (možda tih desetak metara), a ako je potrebno mogu danas fotografirati pa će se vidjeti dobro, jer na google kartama nema tih stupića (stare snimke karata).

HVALA!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija