Jump to content

Preporučene objave

Postovani forumasi..neki su procitali moje objave neki ne pa da pojasnim ,,,Dobio sam rjesenje iz Tvrtkove u kojoj mi daju manje od 20% invalidnost,imam pravo zalbe e sad je tu problem kome se obratit da napise zalbu jer ja je sam neznam napisat,mozda mi neko od vas moze pomoci kako da napisem...unaprijed se zahvaljujem..

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 6 sati , Lokvica je napisao:

Postovani forumasi..neki su procitali moje objave neki ne pa da pojasnim ,,,Dobio sam rjesenje iz Tvrtkove u kojoj mi daju manje od 20% invalidnost,imam pravo zalbe e sad je tu problem kome se obratit da napise zalbu jer ja je sam neznam napisat,mozda mi neko od vas moze pomoci kako da napisem...unaprijed se zahvaljujem..

Kako bi Ti netko mogao pomoći ako se ne vidi rješenje i medicinska dokumentacija ?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 15 sati , buda2 je napisao:

Kako bi Ti netko mogao pomoći ako se ne vidi rješenje i medicinska dokumentacija ?

Očito je da traži nekoga sa iskustvom u pisanju žalbe pa da ga uputi u predmet, a ne da javno maše sa svojom dokumentacijom ovdje...

Prije 51 minuta, mobiliziranidragovoljacZNG je napisao:

Ne bi bilo loše javiti se u udrugu oboljelih od PTSP-a pa kad prođu ove "kvalifikacije" ići svi zajedno s kolektivnom tužbom. Po priči upućenijih pozivat će se na nestručnost komisije.

trebalo je ići s kolektivnom tužbom puno puno ranije, tako da se dokaže da u hzmo-u radi ološ, da su vještaci pokvareni, pa onda ne bi postojao pojam "lažni branitelj" i branitelji ne bi bili dno-dna u javnosti i medijima nego bi bili cijenjeni članovi društva.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nikad nije kasno, nego mi smo se već dogovorili, dižemo tužbe protiv ovih tzv. vještaka u svim županijama pa nek lijepo dolaze na sudove i upoznaju Lijepu našu. Tužbe podižemo mi koji već imamo invalidnost tako da smo oslobođeni troškova suđenja. Znam da nećemo postići ništa ali bar će mo se sada mi smijati gospodi iz komisije kao što su se smijali oni nama kada budu morali dolaziti na sudove od Vinkovaca do Dubrovnika. Nisam pravnik ali po kazivanju istog tužba ide na nekakvu odgovornost fizičke osobe u sklopu pravne (agregacijska teorija)

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 4 sati , mobiliziranidragovoljacZNG je napisao:

Ne bi bilo loše javiti se u udrugu oboljelih od PTSP-a pa kad prođu ove "kvalifikacije" ići svi zajedno s kolektivnom tužbom. Po priči upućenijih pozivat će se na nestručnost komisije.

Svašta se može pročitati ovdje.oni koji su prošli ( dobili najmanje 20% ) komisija dobra , a onima koji nisu dobili 20% komisija nevalja ( nestručnost ) ??  Kako to objasniti u eventualnoj tužbi ????

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Čovjek je tražio konkretan odgovor na konkretno pitanje pa mi stoga nije jasno čemu trpanje objava koje nemaju veze s pitanjem. Lijepo otvorite temu o tome pa tamo lamentirate (naravno kulturno) uzduž i poprijeko. Možda bih i sam imao što o tome napisati.

Dakle,

, Lokvica je napisao:

e sad je tu problem kome se obratit da napise zalbu jer ja je sam neznam napisat

sastavljanje žalbe kao takove nije nešto posebno komplicirano. U zaglavu se stavlja kome se šalje i tko te Predmet-žalba. Nadalje navodiš da se temeljem upute o pravno lijeku u roku žališ (onome tko je naveden kao drugostupanjsko tijelo u Uputi), na rješenje toga i toga oda tada i tada, Klasa:..., Ur.Broj:..., temeljem kojeg ti je/nije priznato pravo na status HRVI u iznosu tome i tome. Tada navodiš da smatraš da ti je zdravstveno stanje koje je posljedica DR toliko narušeno te da je ocjena o oštečenju organizma poradi bolesti trebala biti za tebe povoljnije ocijenjena. U prilog tome navodiš da je iz medicinske dokumentacije vidljivo da si do DR bio potpuno zdrav te je trenutna bolest povezana sa DR, da se liječiš od tada i tada te da imaš toliko i toliko bolničkog liječenja, dnevnih bolnica, operacija i sve ostalo što bi ti išlo u prilog. Također da je iz vojne dokumentacije vidljivo da si Dragovoljac DR da si obavljao te i te dužnosti te izravno bio izložen neprijateljskom djelovanju iz svih vrsta naoružanja te doživio niz traumatskih iskustava zbog neposredne opasnosti od pogibije i onoga što jesi, ako jesi, radio u sklopu dužnosti i sl.

Na kraju navodiš da slijedom navedenih činjenica, ocjenu vještaka smatraš nepravilnom te moliš da se osporavano rješenje poništi i donese novo, odgovarajuće.

Potpišeš vlastoručno, te ako se ja dobro sjećam šalješ u dva primjerka poštom (preporučam s povratnicom), no i to ti sve piše u Uputi o pravnom lijeku.

Ukoliko ti ovo izgleda komplicirano uvijek se možeš obratiti za pomoć nekoj udruzi iz DR koja ima nekakovu pravnu pomoć. Pozz i sretno. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


 • Similar Content

  • objavio drot13
   Za neka konkretna pitanja, molimo da otvorite svoju temu ili napišete pitanje na nekoj srodnoj.
    
   Prigovarati se može na način da se poriče prekršaj ili da se prigovara na visinu/težinu sankcije, a kod pisanog prigovora (čl. 237. Prekršajnog zakona), može se prigovarati i bez izjašnjavanja o krivnji, prigovorom na prekršajni nalog u cijelosti. Sam izgled prigovora nije propisan, tako da su ovi obrasci samo jedan od oblika kako prigovori mogu izgledati, ali je bitno da sadrži formalne podatke (čl. 236. Prekršajnog zakona). Iako su potrebni podaci vidljivi u svim primjerima, postavljen je i obrazac s objašnjenjem potrebnih podataka u obliku komentara, kako ne bi bilo nikakve zabune kod sastavljanja prigovora.
    
   1. Prigovor bez izjašnjavanja o krivnji
   Ukoliko niste sigurni kako ćete se braniti, tj. hoćete li poricati prekršaj i argumentirati obranu ili priznati prekršaj i argumentirati molbu za smanjenjem kazne, a svakako želite podnijeti prigovor u zakonskom roku od 8 dana, možda je najbolje koristiti obrazac prigovora na prekršajni nalog u cijelosti bez izjašnjavanja o krivnji. U tom slučaju ćete biti pozvani na sud iznijeti svoje argumente, pa do tada stignete pripremiti obranu. Isto tako, u osobnom kontaktu sa sutkinjom/sucem ćete najbolje vidjeti što može ili ne može proći.
    
   2. Poricanje prekršaja
   Već u prigovoru možete navesti zbog čega ga poričete, ali kako sud u slučaju obrazloženog prigovora može odlučiti i bez da vas pozove i sasluša, najčešće je bolje sastaviti prigovor s poricanjem i traženjem saslušanja pred sudom.
   Nadalje, u slučaju poricanja prekršaja sud nije vezan onom prvobitno izrečenom kaznom, nego može odrediti i višu, tako da se najčešće više isplati žaliti u obliku prigovora bez izjašnjavanja o krivnji, tako da imate vremena do ročišta pripremiti obranu.
    
   3. Priznanje prekršaja i prigovaranje na visinu/težinu sankcije
   Možda i najbolji način sastavljanja prigovora, iz više razloga: sud nema mogućnost povisivanja kazne, jasno se izražava priznanje, kajanje i olakotne okolnosti koje će rezultirati najčešće smanjenjem novčane kazne i na 1/3 prvobitno određene (a dalje imate pravo plaćanja 2/3 te konačne kazne) i smanjenjem (a možda i ukidanjem) eventualne zaštitne mjere.
   Prekršaji do 2000 kn bez drugih sankcija - kako sud u ovim slučajevima može izreći opomenu, prigovori (mobitel, pojas - obrazac vrijedi za svaki prekršaj u tom rangu) su koncipirani tako da se moli za izricanjem opomene bez novčane kazne. Iako sud neće uvijek izricati opomenu, najčešće će umanjiti novčanu kaznu.
   Prekršaji s dodatnim sankcijama (zaštitnom mjerom...) - sud u ovom slučaju ne može izreći opomenu, pa je prigovor (alkohol, brzina 50+, crveno svjetlo, suprotni smjer - obrazac vrijedi za svaki prekršaj u tom rangu) koncipiran na način da se moli za smanjenje novčane kazne i ukidanje zaštitne mjere. Sud će najčešće smanjiti i novčanu kaznu i zaštitnu mjeru, a u nekim slučajevima i potpuno ukinuti zaštitnu mjeru.
    
   Molba za oslobađanjem od troškova postupka
   Molba je stavljena u svaki obrazac i može ostati, ali najčešće će biti bar 100-200 kn troškova.
    
   Dokazi priloženi prigovoru
   Kod navođenja olakotnih okolnosti, najbolje je odmah priložiti i dokaze (gdje su Vam dostupni):
   - mala primanja - priložiti presliku zadnje platne liste;
   - vozačka potrebna za rad - preslika ugovora o radu ili dr. isprave iz kojeg je vidljivo da Vam je vozačka potrebna;
   - i tako dalje.
   Kod navođenja nekažnjavanosti, dovoljno je napisati da se izvrši uvid u sudske evidencije (kako je navedeno u obrascima), jer sudovi vode vlastite evidencije.
    
   PISANA OBRANA
   Uvijek je bolje osobno otići na sud, ali u slučaju spriječenosti, možete poslati i pisanu obranu. Ona može izgledati slično kao i prekršaj, a vrijede i iste upute. 
    
   NAPOMENE
   Ako šaljete obrazložene prigovore, bili oni s poricanjem ili priznanjem, opis okolnosti mora biti životan, tj. mora se raditi o objašnjenoj i mogućoj situaciji. Sutkinje/suci primaju svakakve prigovore i imaju bogato iskustvo sa svim mogućim izgovorima i pričama, tako da je najbolje jednostavno i iskreno objasniti o čemu se radilo (ako objašnjavate). Time će se Vaš prigovor istaknuti u masi drugih, svađalačkih i nerealnih, i imate najbolje šanse za usvajanjem svojih argumenata i molbi.
   Kod novčanih kazni do 1000 kuna morate imati u vidu da iako postoje šanse da Vam sud izrekne opomenu, veća je vjerojatnost da će Vam „samo“ smanjiti kaznu. Time se možete dovesti u situaciju da s tim smanjenjem i dodatnih 100 kuna troškova (ako niste oslobođeni) dođete na isto, a u rijetkim slučajevima i gore (kod drugih prekršaja koji nisu iz područja prometa). Zato uvijek računajte što Vam se više isplati - platiti 2/3 kazne i trošak po prekršajnom nalogu ili prigovorom ići na sud. Kod ovakvih prekršaja, realno se najviše isplati plaćanje 1/2 novčane kazne na mjestu prekršaja ili u roku od 3 dana nakon počinjenja.
    
   Na ovom linku možete vidjeti sve predloške.
    
   Prije korištenja predloška obavezno se  informirajte o svom specifičnom problemu, a u svakom slučaju preporučeno je potražiti savjet odvjetnika. Predložak je samo primjer kako sastaviti određenu vrstu pravnog dokumenta, no nipošto se ne može shvatiti kao gotov model takvog dokumenta. Svaki pravni slučaj je specifičan i zahtjeva individualan pristup te je stoga korištenje ovog predloška isključivo na vlastitu odgovornost. Izdavači i autori ne snose nikakvu odgovornost za eventualnu štetu koja može nastati zbog uporabe ovog predloška.
    
   Sretno svima!
  • objavio Gulash
   Poštovani,
   Danas sam pod brisačem zamjetio kaznu od 500 kuna jer sam parkirao na mjestu označenom samo za radnike fakulteta, a nisam imao oznake pošto sam student. Ostavio sam ceduljicu ispod vjetrobranskog stakla sa porukom "Vraćam se za 30min. Nazovite ako smetam" te sam ostavio broj mobitela. Zanima me mogu li se žaliti na osnovu toga ili nije dovoljno dobar argument.
   Hvala.
  • objavio bela-12
   dobio sam presudu sa ovrhom sa općinskog suda 
   sa pravom žalbe u roku 8 dana
   piše ovako
   POUKA O PRAVNOM LIJEKU:
   Protiv ove presude nezadovoljna stranka ima pravo žalbe županijskom sudu, koja se podnosi putem ovoga suda. Žalba se podnosi pisanim putem u 4 primjerka, u roku od 8 dana od dana dostave ove presude.
    sad ja neznam dal se žalba nosi na općinski sud ili na županijski?od kad do kad se zaprimaju žalbe?
   hvala!
    
  • objavio čoko
   u kuću mi je banuo čovjek i prijetio mi da će mi poslat ljude da me riješe te mi je zadao udarac. bio je prisutan jedan svjedok od kojeg je uzeta izjava u postaji. protiv napadatelja osumnjičenika podnio sam kaznenu prijavu policiji, a djelo je okarakterizirano po člancima kazneno djelo prijetnje 139. st. 1. KZ/11 onaj tko drugome ozbiljno prijeti zlom da bi ga ustrašio ili uznemirio, te djelo uvrede čl.147. st. 1. KZ/11 onaj tko uvrijedi drugoga.
   državno odvjetništvo je odbacilo kaznenu prijavu s objašnjenjem da nije u njihovom nadležnom postupanju jer da prijavljeno kazneno djelo nije djelo za koje se progoni po službenoj dužnosti. iz preuzetog spisa predmeta vidljivo je da nije izvršeno uzimanje izjave od osumnjičenika, tj da osumnjičenik nikada nije bio pozvan u policijsku postaju na ispitivanje.
   mogu li se žaliti na postupanje državnog odvjetništva, da li su oni trebali narediti ispitivanje osumnjičenika? da li je policija bila obavezna po zakonu (i kojem) u postaji uzeti izjavu od osumnjičenika?
    
   imam li osnovu za pisanje žalbe na rješenje državnog odvjetništva ili na postupanje državnog odvjetništva? imam li osnovu za pisanje žalbe na postupanje policije u proceduri (osumnjičenik nije priveden)?
   upućen sam na podizanje privatne tužbe. da li je to uistinu jedino što mogu učiniti?
   unaprijed zahvaljujem na odgovoru
    
  • objavio Rada Vidovic
   Kako napisati ustavnu tuzbu na reviziju vrhovnog suda ?
 • Online korisnici×