Jump to content

Ponistavanje darovnog ugovora


Čohal

Preporučene objave

Naime prije nesto vise od 10 godina otac je darovnim ugovorom na zivo pravo podjelio imovinu 1/3znaci otac brat i ja.Sad on zeli ponistiti isti i podnio je tuzbu protiv mene i brata nikad nije bio uznemiravan sa nase strane naprotiv mi smo bili ti koi su uznemiravani majka je zbog porodicnih problema koje je otac pravio prije nesto vise od 11 godina izvrsila samoubistvo.razlog koi je naveo u tuzbi jeste da se mi ne pridrzavamo ugovora ne kupujemo mu pijekove hranu itd a otac je radno sposoban radi prije nekoliko mjeseci se ozenio i nije socijalni slucaj niti je bolestan ni slicno znaci radno je sposoban zdrav.Mi smo pravni laici sta nam je ciniti ako moze neko da pomogne hvala unaprijed.!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Premješteno u odgovarajući PF.

, G-man je napisao:

Trebalo bi pogledati sadržaj ugovora kojeg ste potpisali, jer meni ovo više vuče na ugovor o dosmrtnom uzdržavanju. Nema smisla stavljati takvu odredbu u "čisti" ugovor o darovanju.

I meni se čini da bi to radije mogao biti ugovor o dosmrtnom uzdržavanju. 

No ako je darovni ugovor zaista u pitanju, on se može opozvati iz dva razloga, osiromašenja darovatelja ili grube nezahvalnosti obdarenika. Moguće je da se otac poziva na grubu nezahvalnost obdarenika, da ste se ogriješili o svojom zakonom utvrđenu dužnost prema darovatelju, prema kojemu kao prema ocu imate dužnost uzdržavanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Složio bih se s ovime što je navela Ruby s time, kad ste već naveli

, Čohal je napisao:

prije nesto vise od 10 godina otac je darovnim ugovorom

da bi valjalo obratiti pozornost i na odredbe čl.493. st.4  Zakona o obveznim odnosima,

(4) Darovatelj ne može opozvati darovanje i zahtijevati povrat dara ako se namjerno ili grubom nemarnošću doveo u oskudicu ili ako je od predaje dara proteklo deset godina za nekretnine, odnosno pet godina za pokretnine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija