Jump to content

Novogradnja s previše popravaka


Oras1985

Preporučene objave

Pozdrav, najprije hvala svima koji odgovore na post. Naime 2016. smo kupili stan, novogradnja koja je ispala samo problem. Otprilike 50 % stanara ima neke probleme u stanovima.

1. Prozori puštaju kišu, oštećuju zidove

2. Nepoznata cijev u zidu hodnika pušta vodu i mokar je cijeli zid hodnik pri čemu se drvena stepenica navlažila i podigla

3. Pri pokušaju popravka cijevi, meštri su prekinuli kabel od struje tj. svjetla u hodniku, ne znam jel stvarno pravilo struke da se struja polaže uz cijevi vode

4. Propušta voda s ravnog krova u unutrašnjost stana na 3 različita mjesta u dnevnom

5. Voda je procurila ispod PVC ploče i ušla u portafon koji uopće ne radi tj. Sam se pali pri velikoj kiši 

6.Pri velikoj kiši curi voda sa susjedove terase u dječju sobu koja je ispod.

Ovo je konkretno za moj stan, a ostatak zgrade ima slične probleme uz loše napravljenu spetičku pa nam svi uređaju u septičkoj crkavaju(brojač od vode).

Prozore nismo na vrijeme silikonizirali pa je voda ušla u stanove, zbog loših prozora najprije ali eto.. 

Fasada ima garanciju 10 godina.

Investitor ne želi sudjelovati u nikakvom daljnjem popravku jer tvrdi nismo održavali zgradu, nemamo domoupravu već sami uređujemo okoliš i čistimo, mala je zgrada od 8 stanova.

Bili su njegovi radnici i stavili silikona i pošli, to je sve radova što su napravili. 

 

Što mogu pravno napraviti...

Građevinska inspekcija zbog polaganja kabela struje uz vodu?....

Tužba ? Jel postoji način da mu ja vratim stan a on meni novce, jer me prevario prilikom kupnje stana "ključ u ruke"

Molim vas savjet kako dalje, očajna sam

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 7 sati , Oras1985 je napisao:

Građevinska inspekcija

Prema ovome što ste opisali, teško da će naći nešto iz svoga djelokruga u smislu otklanjanja oštečenja na postojećoj građevini zbog kojih postoji opasnost za život ljudi. Sve i da nađe, naredit će vlasniku građevine otklanjanje oštečenja u određenom roku, a to ste u ovom trenutku vi o ostali suvlasnici.

prije 7 sati , Oras1985 je napisao:

Tužba

Vrlo vjerovatno. S time da će vam za to trebati i pomoć strućne osobe, a ne bi bilo zgorega da ista bude skupna. Uz to treba pogledati što sve točno piše u ugovorima o garanciji na radove ali i obratiti pozornost na Temeljne zahtjeve za građevinu prema odredbama Zakona o obveznim odnosima koji se tiču odgovornosti izvođača ukoliko je ugradio proizvode ili izveo radove koji kao takovi nisu određeni/izvedeni sukladno projektu i kao takovi bi se pokazali u roku 10 godina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

Pozdrav svima, trebala bih pomoc oko problema koji se javio u novogradnji (ako netko ima iskustva ili zna kakva su nam prava).
Naime, godinu dana nakon useljenja u NOV stan, dogodilo se da smo otkrili da nam curi voda. Navodno cijev za dovod tople vode u kuhinju. To se ocito dugo nakupljalo jer nam je voda najednom krenula dizat se po zidovima i nastala je odvratna vlaga i gadna plijesan. Tako reci, tek sto smo se smjestili, odnosno opremili,nas novi stan, morali smo van iz njega da se to sanira. Pri tome smo morali razmontirat pola kuhinje, a iza jednog dijrla je odvratna crna plijesan zbog koje cemo vrlo vjerojatno morati zamijeniti i dio kuhinje. E, sad, zgrada ima garanciju 2 godine i mi ne placamo popravke. Medutim, morali smo izaci van dok se to radi (razbijene plocice, potrgan taj vlazni, pljesnivi knauf, malo rezan parket),a i odvlazivaci rade 24 sata vec tjedan dana, te stan ponovno izgleda kao da se tek useljavamo u njega. Pri tome sam i trudna i to najgori period... Imamo li kakva prava odstete za sve gore navedeno (demontaza i montaza kuhinje, potrosnja struje zbog odvlazivaca, izlazak iz stana...) ili opcenito ikakva prava da od njih nesto zahtjevamo buduci da je stan jos pod garancijom? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija