Jump to content

Poskupljenje odvoza smeća od 500-600%


Liburn

Preporučene objave

Poštovani,

posjedujem drugu nekretninu u kojoj nitko ne živi, odnosno nitko nije prijavljen. Od priključaka ima struju, nema vodu. Do sada sam plaćao 12,5 kuna za odvoz smeća, što je za mene bilo u redu jer sam to smatrao paušalom.

Međutim, ovaj mjesec je stigla uplatnica od 67 kuna? Obrazloženo potrebom prilagodbe i unaprijeđenja sustava pružanja javne usluge sukladno obvezama koje nameću zakonski i podzakonski akti (niti jedan stariji od 2017. godine).

Zanima me da li sam dužan plaćati odvoz u navedenom iznosu ako tamo nitko ne živi, odnosno nemam priključak na vodu i ako se potrošnja električne energije ne mijenja? Odnosno, da li sam dužan samo plaćati paušal?

A posebno me zanima, da li postoji u HR bilo koji zakon koji spriječava tako drastična poskupljenja? Pitam zato što u inozemstvu (npr. Njemačka) nije moguće odjednom poskupiti uslugu, već je to moguće jedino u etapama unutar godine dana. I  ne u toliko drastičnom iznosu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

OK, ne znam kakvu odluku ima ta lokalna zajednica. Nikada nisam dobio rješenje. Uplatnice dolaze već nekoliko godina otkako sam dostavio rješenje o nasljeđivanju nekretnine.

Rješenje nisam dobio niti pred ovo poskupljenje od početka godine. Zanimljivo, u lokalnoj zajednici u kojoj živim, odvoz smeća bi  trebao čak pojeftiniti, sudeći prema anketnom upitniku koji su dostavili i prema razgovoru u njihovim prostorijama. Što bi u konačnici dovelo do plaćanja gotovo dvostruko manjeg iznosa u zajednici u kojoj živim i stvaram otpad, u odnosu na zajednicu u kojoj ne živim i ne stvaram otpad.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija