Jump to content

Drzanje peradi u urbanoj zoni


Snjeskavita

Preporučene objave

Prijavila sam komunalni  nered ,susjeda koji  drzi perad u  urbanoj  zoni, krseci  zakon. Komunalni redar je navodno izasao na teren, nakon inzistiranja  mi je jedva  odgovorio  na e mail i  nikad nije  odgovorio koji  je zakonski  rok rjesavanja komunalnog nereda. Ponovno sam se obratila  superiornima , njegovom "sefu " i  gradonacelniku,  ali proslo je vec skoro  4 mjeseca i problem i dalje nije  rijesen. Danas sam se obratila  zupanijskom upravnom odjelu za komunalne poslove  vidjevsi da je to sljedeca instanca. Molim Vas da  mi odgovorite koji je  zakonski  rok  za  rjesavanje prijavljenog  komunalnog nereda i  kome konkretno da se obratim u  Ministarstvu  graditeljstva i prostornog uredjenja (  komunalno  gospdarstvo) ako i  u  zupaniji ne budu imali  sluha  za rjesavanje  . Naime na stranicama ministarstva ne mogu  pronaci  e mail  adresu (  drzavni inspektor, nadzor nad radom zupanijskih  institucija ili sl ) kome bih se obratila. U  zakonu  jasno  pise  "Nadzor nad provedbom ovoga Zakona provodi središnje tijelo državne uprave nadležno za poslove komunalnog gospodarstva". Tko je  to  konkretno? Vrlo je  netransparentno  na stranicama ministarstva napisano  tko je  nadlezan za nadzor nesprovodjena zakona na lokalnom i  zupanijskom nivou. Kome da se obratim ? Radi kokosinjca moram alarmirati  Ministarstvo. To je  sramotno  , ali  odlucila sam rijesiti  ovaj  problem, jer nas maltretira  vec godinama. Moze li mi  netko pomoci sa informacijom tko  je  konkretni  "drzavni komunalni  inspektor " ili kako  li  se to vec danas zove i  kako  doci  do  njeg aili  dijela ministrarstva koji s e time bavi

Komunalni redari samo  znaju naplatiti parkirnu kaznu i  nista dalje

Snjeska

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za početak proučite Odluku o komunalnom redu vaše JLS. Vjerovatno u njoj piše nešto slično:

Čl.xx

"U naseljenim područjima Grada XY nije dozvoljeno držati životinje - kopitare, papkare i perad.

...

Pod peradi smatraju se kokoši, pure, guske, patke i druga domaća perad i pernata divljač.

Čl.xy

Ako se životinje drže u zabranjenoj zoni komunalni redar će izdati rješenje o uklanjanju s rokom izvršenja.

Kako nekakove velike svrhe od e-majliranja nema, sa svime ostalime navest ćete i članke odluke prema kojima zahtjevate od komunalnog redara da izvrši nadzor, da utvrdi povredu propisa iz navedene Odluke a čije je izvršenje ovlašten nadzirati prema odredbama Zakona o komunalnom gospodarstvu, te temeljem čl.114 navedenog zakona pokrene upravni postupak te rješenjem naredi otklanjanje povrede propisa. I to ćete poslati preporučen s povratnicom.

Kako ima 30 dana za provedbu istog, a ukoliko isto ne učini odmah podnesete (a i ukoliko vas obavijesti u roku 8 dana da nema uvjeta za pokretanje upravnog postupka) prigovor protiv obavijesti javnopravnog tijela podnositelju predstavke ili obavijesti, u roku 8 dana od dobijanja obavijesti a isto ukoliko niste dobili nikakav odgovor u roku 30 dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim  Vas da mi  razjasnite pravnicke termine, Kome se obracam i na koji nacin? Ministrastvu  uprave , ali  kome u  ministartvu? Kojoj osobi  ? Ne mislim konretno imenm i prezimenu nego  kome, tamo ima navedeno  puno  e mail  adresa

 Proslo je naravno  vise od  30 dana od kad sam podnijela prijavu., Proslo je  skoro  4 mjeseca.Mislila sam da ce  komunalni  redar uraditi  svoj posao, kao  sto i ja obavljam svoj , po zakonu.

Sve sam članke navela prilikom podnošenja prijave,čak i  članak o pravu na pristup  informacijama  sa molbom da mi  dostavi  zapisnik sa terena , kao i  rjesenje i  zakonski  rok u  kojem se  moraju  otkolniti te  proklete  kokosi, ali nikakve koristi. Čak sam se obratila i  Županijskom komunalnom inspektoru koji me otkačio  momentalno.  Hvala Vam na odgovoru, ali ako  mi  želite  pomoći , recite  mi  kome konkretno  da se obratim u  ministrastvu uprave i sa kojim sadžajem, jer  ja nisam pravnik.

 Hvala puno  na savjetu, Vi ste  prvi  koji  mi  je  rekao  sto  mi je ciniti, ne mogu  vjerovati da se u 21 stoljecu  ne mogu  izboriti sa kokosinjcem

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ili ste mislili  da ponovo podnesem prijavu  komunalnom redaru  , ovaj  put pismenim putem preko  poste pa ako s eponovo  ne oglasi  onda  da  podnesem prigovor. 

Pitanje opet ostaje, kome prigovor ? Ministrastvu uprave , ako  kome ?

 Hvala  jos  jednom i oprostote  sto ne razumijem od  prve sve, ovo je za mene terra incognita

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve sam ja ovo  vec procitala."Nadzor nad provedbom ovoga Zakona provodi središnje tijelo državne uprave nadležno za poslove komunalnog gospodarstva". Tko je sredisnje tijelo drzavne uprave nadlezno  za poslove komunalnog  gospodarstva?. To je m oje  pianje. Sve pise u  zakonu  ali ja opet ne znam kome da se  obratim.

Zato i pisem na forum da bi  mi netko pomogao

Ali opet  nista nisam doznala. Tko se konkretno bavi kontrolom  sprovodjenja zakonskih propisa? Ministarstvo Uprave, Kome konkretno da se obratim? Ministru  , sekretarici?, ne postoji na njihvom sajtu osoba koj aj e konkretno  zaduzena za to. Da li da posaljem postom na Ministarstvo Uprave pa da oni to  razvrstaju  kome treba?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija