Jump to content

Nasljedstvo Ugovora o doživotnom uzdržavanju


kp1988

Preporučene objave

Poštovani,

moj muž je potpisao sa majkom Ugovor o doživotnom uzdržavanju. Zanima me šta ako se slučajno njemu desi nešto prije nje? Jeli Ugovor naslijedan (na djecu ili na mene - ženu) ako se obaveze preuzmu iz ugovora? Napomena da bi njegova majka bila protiv toga.

Hvala na odgovoru i lijep pozdrav,

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako davatelj uzdržavanja umre prije primatelja uzdržavanja, a njegov bračni drug i njegovi potomci koji su pozvani na nasljedstvo na to pristanu, tada na njih prelaze njegova prava i obveze iz ugovor. Ako na to ne pristanu, ugovor se raskida i nemaju pravo zahtijevati naknadu za prije dano uzdržavanje. Te ako oni nisu u stanju preuzeti ugovorne obveze, ugovor se raskida i imaju pravo zahtijevati od primatelja uzdržavanja naknadu za uzdržavanje koje je primatelj uzdržavanja dobio od davatelja uzdržavanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

hvala puno na odgovoru. Ugovorne obaveze bi bili u stanju preuzeti. Jedini problem / nejasnoća mi je zapravo šta njegova majka (primatelj uzdržavanja) bi bila protiv toga pa me zapravo zanima ako bi ona mogla raskinuti Ugovor u slučaju njegove smrti? Jer njoj je u redu da on dobije poslije njezine smrti, ali joj nije u redu da mi dobijemo ukoliko se njemu šta desi jer onda bi ona imala druge planove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pristanak primatelja uzdržavanja za prelazak prava i obveza iz ugovora o doživotnom uzdržavanju u slučaju smrti davatelja uzdržavanja, uopće nije potreban. Tako da bi u tom slučaju ona morala tražiti sudskim pute raskid ugovora. Do sudskog raskida (jednostrani zahtjev) dolazi, ako ugovorne strane žive zajedno, a život im je postao nepodnošljiv i ako neka od ugovornih strana ne ispunjava svoje obveze.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija