Jump to content

Godišnji odmor


ciovo1

Preporučene objave

Poštovanje

U firmi sam dobila poslovno uvjetovani otkaz s time da su mi dali godišnji umjesto otkaznog roka 10.06.2018.

20.06.2018 sam našla novi posao kod drugog poslodavca.

Znači nakon 6mj.se ima pravo na G.O.

Sad me zanima s obzirom na prekid rada 10 dana imam li pravo na godišnji kod drugog poslodavca,jer to bi bilo u istoj godini 2018. nigdje u otkazu prethodne firme ne piše da sam koristila G.O.

Hvala!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Smatram da ste ostvarila pravo na puni GO kod novog poslodavca, jer Zakon o radu ističe kako se pravo na puni GO, u slučaju radnika koji se prvi put zapošljava ili ima prekid radnog odnosa dulji od 8 dana, stječe nakon 6 mjeseci neprekidnog rada kod poslodavca. Boldano se odnosi na vaš slučaj i stoga ste ostvarila pravo na puni GO za 2018.

GO ostvaren kod ranijeg poslodavca nema utjecaja na ostvarivanje prava na GO kod novog poslodavca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u Godišnji odmor

sve mi je jasno

hvala

ps. u nazad nekoliko godina poslodavci ne prakticiraju prijenos G.O.,čak ni kad je prelaz iz firme u firmu

išla kolegica u drugu firmu i rekli joj da mora iskoristit GO prije otkaza jer ga inače gubi,pošto u drugoj ima pravo tek nakon 6mj. 

čovjek nije pametan,u svakom slučaju znači imam pravo kod novog poslodavca od 20.06.-20.12. je 6 mj.znači da od 20.12. imam pravo na go kod novog poslodavca,mogla bi tražiti da mi se plati go za prošlu godinu pošto ga nisam koristila,a i ne mogu jer nemam zamjenu 

hvala za odgovor

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko ste kod jednog te istog poslodavca zaposlena od 20/06/2018 do danas, po mom mišljenju, za 2018. imate pravo na puni GO. Vidite da ovdje ima i drugačijih razmišljanja, ali dok netko ne da pravomoćnu sudsku praksu koja veli drugačije, smatram da je zakon jasan.

U najgorem scenariju, imate pravo na 1/2 punog GO-a.

Organizacija rada poslodavca nije vaš problem, on vam naprosto mora osigurati ostvarenje GO-a, a kako, to je njegov problem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, nova sam tu i imam upit isto vezano uz godišnji. U ustanovi ne postoji uopće ( bar ne javno) plan godišnjih odmora. Prvi dio u trajanju od 10 radnih dana sam tražila u ljeto no dali su mi 9 dana.. jer je bio blagdan Velike Gospe.. ne ulazi ,ali oni kažu nevažno. Za ostalih 20 dana , na zamolbu da mi se rasporede za kontrole ozljede radu u Zagrebu, usmeno udovoljeno. U međuvremenu koristim dan za novu kontrolu i ostane mi 19 dana. Molim ih u dva puta . Usmeno odobreno,no šef sam napiše sad zahtjev svojim rukopisom ,bez datuma na 19 dana. Poslije čujem da mi ravnateljica skinula 4 dana za kontrolu.. rješenje nisam dobila. Na tom godišnjem sam od 18.02.2019. Prije 2 dana zbog bolesti odem u ustanovu i vidim novi raspored, po kom mi godišnji završava 8.03. da bi , opet šef svojim rukopisom podnio zahtjev u moje ime na ostala 4 dana..s tim da je stavio da između prvog i drugog dijela radim 8h ( inače u turnusima) i na zahtjevu napisao datum ( u moje ime ) 19.02.. iako sam ja već dva dana na godišnjem i nisam uopće bila u ustanovi. 

Pitanje je koliko je sve to zakonito i da li je njegov postupak kazneno djelo krivotvorenja službenog dokumenta. 

Hvala unaprijed na odgovoru. C. A. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija