Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

damir.zuvela751@gmail.com

Povezivanje KPU i zemljišne knjige

Preporučene objave

Poštovani,molim savjet,

spor nam traje 63 godine,jer nismo nikada izvlašteni,a na teretnom listu je donedavna bila upisana moja majka.Katastar pravi novi prijavni list,novi broj čestice i -moja mjka nestala iz zem.knjiga.Sada stanari i upravitelj hoće objediniti  zemljište i stanove,ali nije napravljeno etažiranje,niti je uvršten moj stan izgrađen prije 10 g.uz urednu dokumentaciju.Poslovni protor koristi nevlasnik,koji nema niti KPU i daje ga u podnajam već 6 godina.Hrti STAMBENO PITANJE,Silvane menđušić-Žuveline kuće.

Sutkinja tvrdi da će uknjižiti nevlasnika koji iznajmljuje poslovni prostor,a zemljišnoknjižni ne želi vratiti moju majku na teretovnicu.U igri je banka i vjerujemo da je sve korumpirano.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, Ruby_Danderfluff je napisao:

Što je pitanje, kako se može pomoći savjetom?

Godine 1956 su mojoj majci uzurpirane 4 kuće,nikada nije izvlaštena,niti je doneseno bilo kakvo rješenje.U istoj je bio obrt do 1953.g.Kuće su srušene i sagrađene nove,ali je 1971.prema čl.38 i 39   Zakona o nacionalizaciji na teretni list upisana moja majka.Sve do 2001.g. kad se izgubila iz zem.knjiga.Napravljena je nova čestica a koristili su poslovni prostor JUGOBANKA,Pomorska Banka ,Zagrebačka banka.-ali bez upisa u zem.knjige ili u svoj kapital,jer je 1956.g.doneseno rješenje da se kuće mogu graditi,ali u točki 3.da će se teren nacionalizirati ili kupiti.Do danas ni jedno ni drugo.Sad se pomoću objedinjavanja KPU i zemljišta u poslovnom prostoru  pojavljuje firma POMINVEST dd Split,koja nikada nije koristila ovaj prostor i koja tvrdi da je nasljednica JUGOBANKE,za koju znamo da je u Strasbourgu dokazano da JUGOBANKA  nikada nije bila vlasnikom posl.prostora u Hrvatskoj.

Po meni,poštujući Aneks G,Konvencije 1096,sve što je do 31.12.1990.bilo upisano u teretnom listu,trebalo je prebaciti u vlastovnicu.Tako su se rješavali problemi za Srbe povratnike.Meni ništa.Ne mogu otkriti kako je i na koji način nestalo ime moje majke sa teretovnice.Mučimo se već 63 godine.Stanovi nisu etažirani,samo poslovni prostor kojeg bi htjeli mnogi.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×