Jump to content

Tužba za bračnu stečevinu


pimako

Preporučene objave

Pozdrav, trenutno sam u procesu  rastave braka. Podignuta je tužba za rastavu braka i skrbništvo, no još nije za bračnu stečevinu.

Zanimaju me prvenstveno neke određene stvari.

Situacija je ovakva, u pitanju je stan, auto i ušteđevina.

Za stan je muž podigao kredit prije nego smo se mi upoznali, kojih 2-3 godine. Nakon čega je kredit u cijelosti otplaćen , dakle skupili smo iznos i odplatili kredit za vrijeme trajanja bračne zajednice. U braku smo bili sveukupno cca 6godina. Za vrijeme trajanja bračne zajednice, ja nisam radila cijelo to vrijeme već cca 2-3 godine, i imala i više od prosjeka HR plaće, dok je on privatnik, i prijavljen na minimalac,sa obrtom u minusu. Zanima me imam li pravo i koje su mogućnosti da ipak dobijem dio iznosa, ili još postoji mogućnosti da se mene na bilo koji način tereti ? Dok je auto kupljen za vrijeme trajanja bračne zajednice, i isto tako prikupljena ušteđevina, no sve je uvijek bilo na njegovo ime i na njegovom računu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana, sukladno navodima u Vašem postu smatram da stan nebi predstavljao bračnu stečevinu, jer ga je, kako navodite, Vaš suprug kupio kreditom koji je podigao prije zasnivanja bračne zajednice, dakle radilo bi se o njegovoj osobnoj imovini koju je unio u bračnu zajednicu, no Vi bi imali pravo potraživati dio kredita koji je otplaćen za vrijeme trajanja bračne zajednice, naravno, to i dokazivati..

Sve ostalo što navodite predstavljalo bi bračnu stečevinu bez obzira što Vi jedno vrijeme niste radili, a kad ste radili imali ste, kako navodite, znatno veća primanja od supruga..

No, sve je to podležno dokazivanju i sudskom vještačenju u postupku utvrđenja i podjele bračne stečevine, koji postupak nije nimalo jednostavan i kratkotrajan, a samim tim je i dosta skup, tako da Vam je moja sugestija da to, ako je ikako moguće, riješite sporazumno, jer na kraju postupka niti jedno od Vas neće biti zadovoljno donesenim rješenjem, a drugi će "trljati ruke" i zaraditi na Vama obadvoje..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija