Jump to content

0.6 grama marihuane dobrovoljno


Zapad

Preporučene objave

Pozdrav, sinoć sam uhvaćen sa 0.6g marihuane koje sam dobrovoljno predao dvojici policajaca u civilu. Dobio sam prekršajni nalog, potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta i 2 uplatnice, jedna na kojoj ne pise iznos za "placanje novcane kazne" i jedna od 500 kn za "placanje troskova utvrdivanja prekrsaja".

Zanima me  mogu li ici na sud zaliti se iako sam vec dobio uplatnicu, hoce li mi oni slati jos kakve pozive na sud i slicno i kakvu kaznu mogu ocekivati, s obzirom da mi je ovo prvi prekrsaj?

Ugl. Kako se mogu izvuci da ne platim 5000kn?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ne podneseš prigovor, ovo postaje pravomoćno i ništa ti više neće dolaziti.

Imaš na ovom linku ukratko o prigovorima, pa vidi. Ako prigovaraš, onda ništa ne plaćaš, nego sve ide na sud koji donosi konačnu odluku (imaš pravo plaćanja 2/3 te konačne odluke).

Uglavnom, prigovorom (na visinu kazne) s priznanjem, kajanjem i olakotnim okolnostima (nekažnjavanost i sl.) se obično dobije kazna 700-200 kn (neki korisnici su prošli i s 500).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prigovor pišeš i šalješ u policijsku postaju koja ti je izdala prekršajni nalog, a oni će to proslijediti nadležnom sudu. Ako se radi o Zagrebu sjeverno od Save, šalje se na Općinski prekršajni sud u Zagrebu, a južno na Kazneni sud u Novom Zagrebu, Prekršajni odjel. Kako god da napišeš, policija će to poslati gdje treba.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija