Jump to content

Rodiljni dopust, naknada


Spinn

Preporučene objave

Pri određivanju naknade za rodiljni dopust, Zakon o obveznom zdravstvenom osiguranju kao osnovu izračuna navodi prosjek od 6 plaća isplaćenih prije mjeseca u kojem HZZO "otvara" rodiljni.

Prvo, i možda i glupavo pitanje, plaće isplaćene prije mjeseca u kojem se otvara rodiljni dopust mi nije jasno kako protumačiti; npr. početkom veljače trudnica krene na rodiljni, njoj je zadnja plaća isplaćena tokom siječnja i to za prosinac prošle godine. Čeka li se obračun plaće sa mjesec siječanj i isplata istog u veljači(uzmimo da se plaća isplaćuje 15-og u mjesecu za protekli mjesec) ili se jednostavno uzme u obzir plaća isplaćena u siječnju kao zadnja relevantna?

Nadalje, u slučaju tzv. čuvanja trudnoće, tj. privremene nesposobnosti za rad, koliko shvaćam propise, iako je naknada ograničena na 4.2xx kn, to ne utječe na iznos naknade za rodiljni, tj. trudnica ne mora ponovo dostavljati svoje obračune plaća, već se koristi izračun dobiven prije odlaska na čuvanje trudnoće?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija